Hírek

2010.07.21. 09:26

Az Ínyenc: vetítővásznon a Szkok István rendezte rövidfilm

Az Ínyenc című rövidfilm premierjének adott otthont kedd délelőtt az Art mozi. A forgatókönyv Tislér József novellájából készült, az alkotás rendezője Szkok István.

Péter Gyöngyi

 A gyártó 4M-Média Produkció ügyvezetője, a film vezető operatőre, Miklós András elmondta, akárcsak a korábbi közös munkák esetében, most is hasonlóképpen történt a dolog: Szkok István felvetette az ötletet, ő pedig rábólintott. A film nem megrendelésre készült, a maguk kedvére láttak hozzá, szívvel-lélekkel forgatta a stáb, tagjai tulajdonképpen ingyen dolgoztak.

A két szereplőt két, a Hevesi-színház színpadáról jól ismert színművész, Tánczos Adrienn és Szegezdi Róbert formálta. A filmet ugyan kedden csak a szponzorok, barátok, valamint a sajtó képviselői láthatták, ám már a nagyközönség számára is elérhető. Egyrészt interneten található, másrészt pénteken a Zalaegerszegi Televízió is vetíti. Készül hozzá angol nyelvű felirat is, hiszen nem csak hazai, hanem külföldi filmfesztiválokon is megmérettetik. Mindemellett dr. Havasi János, az MTV közéleti szerkesztőségének vezetője az Átjáró című televíziós műsorban biztosít majd lehetőséget egyrészt a vetítésre, másrészt a zalaegerszegei műhelymunka bemutatására.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!