Hírek

2010.05.11. 14:55

Pályázatokkal a gyerekekért

A Magyarország–Horvátország IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program első pályázati felhívásának keretében 42 pályázat nyert európai uniós támogatást.

Kovácsné Deák Erzsébet

Mint megtudtuk, a Magyarország–Horvátország IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program első pályázati felhívásának keretében 42 pályázat nyert európai uniós támogatást.
A magyar és a horvát partnerek együttműködésében megvalósuló projektek közösségi támogatására közel 3,4 milliárd forint keret jutott.
2010. május 6-án Zalacsányban írták alá a magyar-horvát határ mentén megvalósuló, határon átnyúló együttműködési program három nyertes pályázatának támogatási szerződését.

Murakeresztúr méltón lehet büszke Kovácsné Kővágó Anna munkájára, aki ötletgazdaként és pályázatíróként elkészítette ezt a sikeres munkát.
Kovácsné Kővágó Anna, mint az ÁMK igazgatója, a Horvát Önkormányzat vezetője, a község kultúrájának őrzője (2006-tól a Magyar Kultúra Lovagja), a népi hagyományok éltetője, mindent elkövet azért, hogy a közművelődés értéket kapjon községünkben.

Pintér Anica iskolánk volt tanulója is részt vett a nagy munkában, az angol fordításban is jelentős segítséget nyújtott. Reméljük, hogy még több sikeres közös pályázattal öregbiti volt iskolája hírnevét. A nemzetközi pályázat nagyságáról annyit, hogy a murakeresztúri ÁMK mellett, a tótszerdahelyi, a kotoribai és a draskoveci iskolák is partnerek.

A nemzetközi szintű zalacsányi rendezvény résztvevői, Kovácsné Kővágó Anna előadásában megismerhették a két magyar és a két horvát iskola együttműködésével megvalósuló, „Zrínyi nyomában” címet viselő projektet is. E projekt célja: a Mura vidékén élő diákok identitásának megerősítése, a hagyományok megőrzése és az oktatási intézmények közötti kapcsolatok fejlesztése. Az iskolák között, közös nyelvi tanfolyamok, sport- és tanulmányi versenyek és egyéb más programok várják a gyerekeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!