Hírek

2010.05.04. 02:28

Orvoshoz, sürgősen!

Több beteg fordult meg tavaly az egerszegi központi ügyeleten, mint 2008-ban, erről is tájékozódhattak a polgármesterek a kistérségi társulási tanács legutóbbi ülésén.

Szabó Judit

A sürgősségi alapellátást 2008-ban alakították át, s szervezték meg kistérségi szinten, azóta egyetlen telephelyről, a zalaegerszegi Botfy utcai központból látnak el, a megyeszékhelyt is beleszámítva, 78 települést. A hívások fogadására közös diszpécserközpontot hoztak létre a mentőszolgálattal. A háziorvosi ügyelet betegforgalma tavaly 15 százalékkal nőtt, az előző évi közel 12500-zal szemben 14500beteg kért és kapott segítsé-get. Mentőt kevesebbszer, alig 300 esetben kellett indítani, de voltak esetek, amikor elegendőnek bizonyult a diszpécser vagy az ügyeletes orvos telefonos tanácsadása. A kistérségi ügyelet működésére 142 millió forint állt rendelkezésre. A kiadásokat a társadalombiztosítás, valamint az önkormányzatok 60 millió forintos hozzájárulása fedezte. Az elmúlt évet közel 9 milliós pénzmaradvánnyal zárták. Az összeget az ügyeleti épület felújításának folytatására és egy új gépkocsi vásárlására szeretnék felhasználni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!