Hírek

2010.04.29. 11:03

Ki Mit Tud Európáról? - Keresztúr nevű települések versenye

A Ki Mit Tud Európáról földrajzi versenyen 16 Keresztúr nevű település általános iskolásai mérték össze tudásukat Székelykeresztúron.

Kovácsné Deák Erzsébet

A KMTE idén ötödik alkalommal került megrendezésre a székelyföldi kisvárosban, ezúttal nemzetközi részvétellel, bár a verseny a szó szoros értelmében keresztúri volt: az április 22-én tartott vetélkedőre a magyarországi Balaton, Bodrog, Hejő, Kapos, Magyar, Mura, Petri, Rác, Rákos, Sajó, Sarkad, Sár, Nagy, a szerbiai Bács és a romániai Apát előnevű településekről érkeztek általános iskolások a székelyföldi Keresztúrra.

A Keresztúr Nevű Települések Találkozóját is itt tartják meg augusztusban idén nyáron, a nagy méretű rendezvényhez kapcsolódva került sor a keresztúri diákcsapatok találkozására. Simó Béla földrajztanár főszervező szerint az Egység a sokféleségben mottójú verseny célja a különböző országok, régiók és azok szokásainak, hagyományainak alapos megismerése, valamint térségünk idegenforgalmi, néprajzi, kulturális és történelmi nevezetességeinek népszerűsítése. Ezért az idelátogató keresztúriak a verseny mellett különböző kirándulásokon is részt vettek több napos itt  tartózkodásuk során.


A Petőfi Sándor Általános Iskola által szervezett vetélkedő két részben zajlott a Lukács András Sportcsarnokban, a három tagú csapatok délelőtt ez unió országait mutatták be, délután pedig az ezekkel kapcsolatos ismereteiket mérték össze. A nyertes csapatok és irányító tanáraik a Keresztúr Nevű Települések Szövetsége és Rákoskeresztúr (Budapest) önkormányzata jóvoltából egy horvátországi kirándulást kapnak jutalmul.


Díjazottak:
I. hely: Szitások, Petőfi Sándor Általános Iskola, Székelykeresztúr
II. hely: Eötvös Suli, Eötvös József Általános Iskola, Bodrogkeresztúr
III. hely: Kereklevelű Harmatfű, Zrínyi Miklós Általános Művelődési Központ Iskolája, Murakeresztúr (Novák Sára, Hermann Dorina, Szabó Péter, felkészítő tanár Kovácsné Kővágó Anna)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!