Hírek

2010.04.03. 05:59

320 milliós beruházás a nagykanizsai Csónakázó-tónál

Elhárultak az akadályok, eleget tett a hiánypótlási kötelezettségének a nagykanizsai Csónakázó-tó fejlesztését célzó pályázat írója, így a támogatási kérelem befogadásra került.

Szalabán Attila

Január elején írtunk róla, hogy egy adminisztrációs hiba folytán veszélybe került a Csónakázó-tó fejlesztését célzó pályázat. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) az erdészeti hatóság hozzájárulásának beszerzését írta elő a benyújtók számára.

- A dokumentum határidőn belül beszerzésre és benyújtásra került, s a minap kaptuk a tájékoztatást: az NFÜ befogadta a pályázatot, - közölte Gelencsér Andrea, a projektet kezdeményező civil csoportok egyik vezetője, a Kanizsa Turizmusáért Egyesület elnöke. - Ez azt jelenti, hogy egy-két hónapon belül elbírálják a pályázatot, utána megköthetjük a támogatási szerződést, s akár még idén megkezdhető a területen a munka.

Az elképzelések szerint a városi közgyűlés által biztosított önerővel együtt mintegy 320 millió forintos összegből korszerű játszókert komplexumot, kalandokat kínáló kötélpálya-rendszert és esőbeállókat építenének ki a tó közelében. Felújítanák a kajak-kenusok csónakházát, valamint a már meglévő stégeket. Egy wake-board pályát is létesítenének.

- A projekt része a wake-board pálya is - szögezte le Gelencsér Andrea. - A pályázat befogadásának ennek létrehozásáról szóló szándéknyilatkozat volt a feltétele, ez meg is született. A konkrét üzemeltetési szerződés az önkormányzat és a cég között már a támogatás feltétele, de bízom benne, hogy az a megállapodás is meglesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!