Hírek

2010.02.27. 03:25

Taoufik Hilmi pozitív diszkriminációt szorgalmaz

A népességmegtartó erő miatt pozitív diszkriminációval, kiemelt támogatásokkal kell segíteni az 1500 lélekszám alatti településeken a munkahelyteremtő beruházásokat.

Gyuricza Ferenc

 A 4. számú választókerületben induló pénzügyi tanácsadó több olyan javaslattal is előállt, amely kistelepülésekre vonatkozik. Mint mondotta, az elvándorlás megállítása miatt kiemelt lakásépítési támogatásra van szükség az aprófalvakban. Programjában szerepel továbbá a mezőgazdaság, a családi gazdálkodás kiemelt támogatása, a természeti kincsekre alapozott falusi vendéglátás segítése, illetve a megtermelt mezőgazdasági termékek helyben való feldolgozása és értékesítése.

Taoufik Hilmi a választókerület városaira vonatkozó javaslatokat is ismertetett. Szerinte elengedhetetlen Lenti és Letenye akár külföldi befektetővel megvalósuló turisztikai fejlesztése, a bevásárlóturizmus újbóli fellendítése. Ezek fontos munkahelyteremtő ágazatok lehetnek a térségben. Fontos továbbá Lentiben az évek óta ígért szálloda építése és a gyógyfürdő fejlesztése, a vár hasznosítása. A képviselőjelölt szorgalmazza az M70-es autóút autópályává bővítését, a 86-os úton az elkerülő szakaszok építését is.


Választás 2010  - Lapozzá át vonatkozó dossziénkat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!