Hírek

2010.02.06. 09:09

Sokallja a fideszes körzetpénzt, és eladósodástól tart az MSZP

Az MSZP zalaegerszegi frakciója nem támogatta a költségvetést, mert eladósodáshoz vezet, s mert nem rangsorolja a feladatokat, hangsúlyozta tpénteken Devecserné Óvári Ibolya.

Szabó Judit

Az MSZP frakcióvezetője elmondta, a város adósságszolgálata eléri a 3,6 milliárd forintot, ez a költségvetés több mint 16-a. Azt is kifogásolta, hogy a büdzsé nem határoz meg prioritásokat. A Fidesz értékmegőrzésként kommunikálja, hogy mindenre áldoz, bár kevesebbet, mint tavaly. Az MSZP erről úgy véli: a fűnyíróelvszerű elvonás kockáztatja a minőségi munkát és likviditási problémát okoz az intézményeknél. Választási évben eretnek javaslatnak hatott a felvetés, hogy gondolják át az intézmények és a hivatal működését, folytatta a frakcióvezető, hozzátéve: választási büdzsé készült, ezt bizonyítja az egyéni (fideszes) körzetek kistafírungozása is. Kiss Ferenc képviselő közölte: a körzetekbe jutó 10-10 millió forint összesen 260 millió, ebből fontos városi célt is meg lehetne valósítani a pénz elaprózása helyett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!