Hírek

2010.01.23. 08:05

A Balaton jege még nem alkalmas sportolásra

Télen sem unatkoznak a Balatoni Vízi-polgárőr Szövetség tagjai. Amellett, hogy szemmel tartják a horgászokat, figyelmeztetik azokat, akik felelőtlenül a tó jegére merészkednek.

Sámel József

- Sportolásra nem alkalmas még a Balaton jege, akkor sem, ha ezt néhányan nem így látják és gondolják. Emiatt természetesen a korcsolyázásra alkalmas, hivatalos helyeket sem jelöltek még ki - fogalmazott Bozsóky Ferenc, a szervezet elnöke, hozzáfűzve: ennek ellenére - gyermekek és felnőttek egyaránt - mindig akadnak, akik megszegik a szabályt, eszükbe sem jut, hogy balesetet szenvedhetnek, sőt, akár életük is veszélybe kerülhet.

- A megelőzés érdekében indítottuk be a járőrszolgálatot, figyelve a partszakaszokat, Keszthelytől egészen Balatonberényig. Szerencsére idén még nem történt baleset, s reméljük, ez így marad a jövőben is. Egyébként, ha a hatóságok kijelölik a sportolásra alkalmas helyeket a Balatonon, a rendszeres járőrözéssel akkor sem állunk le, veszélyek akkor is leselkednek a téli sportok kedvelőire. Előfordult, hogy valaki beljebb merészkedett a megengedettnél, s beszakadt alatta a jég. Vagy a horgászok nem jelölték meg a lék helyét, s a korcsolyázó a vízbe csúszott. Nos, e bajoknak is szeretnénk az elejét venni, 10-25 fő ad szolgálatot, s szórólapokkal, plakátokkal is felhívjuk a figyelmet a tiltásra, illetve a veszélyekre.

Másik feladatuk az orvhorgászok felderítése, visszaszorítása, ami télen is jelentős problémát okoz a Balatonnál.

 

Másik feladatuk az orvhorgászok felderítése, visszaszorítása, ami télen is jelentős problémát okoz a Balatonnál.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!