Hírek

2009.11.12. 10:37

Negyedmilliót fizettetett jogtalanul a vízmű egy nagykanizsai vállalkozással

Első fokú ítélet született a Nagykanizsai Városi Bíróságon abban a perben, melyet egy helyi vállalkozás indított a Dél-zalai Víz- és Csatornamű Zrt. ellen. A Vízműnek 203 ezer forintot, plusz annak kamatát, továbbá a perköltségeket ki kell fizetnie a felperes számára.

MTI

A Dél-zalai Víz- és Csatornamű Zrt. azonban a rendelet hatálybalépését követően 2007. június 5. után - is felszámított alapdíjat a cégnél, majd miután az kérte az így begyűjtött, negyedmillióra rúgó összeg visszafizetését, úgy ítélte meg, hogy annak nincs jogalapja.

- A kanizsai városi bíróság kimondta, hogy a kizárólag tűzoltási célt szolgáló, nulla fogyasztású tűzi vízvezeték után alapdíj nem követelhető, további feltételt nem tartalmaz a rendelet, tehát csak azt kell vizsgálni, hogy a tűzoltási cél ténylegesen egyértelmű-e - magyarázta a Zalai Hírlapnak a felperes vállalkozás jogi képviselője, dr. Varga Endre Tibor. - Ehhez pedig elegendő az, hogy a vezeték tűzcsap feliratú szekrénybe fut, és a fogyasztása nulla.

Mindezek alapján a bíróság úgy döntött: a Vízműnek 203 ezer forintot, plusz annak kamatát, továbbá a perköltségeket ki kell fizetnie a felperes számára. Érdeklődésünkre dr. Varga Endre Tibor rámutatott: arra számítanak, hogy az ítélet nyomán más cégek is jelentkeznek majd a Vízműnél, az önkormányzati rendelet hatálybalépése óta esetlegesen tőlük tévesen beszedett díj miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!