Hírek

2009.11.03. 05:27

Fürdőház és terápiák Hévízen

Hévíz - Az Új fürdő és terápiás centrum című projekt beruházásról is tárgyalt közelmúltbeli ülésén a fürdőváros képviselő-testülete. A létesítményről tájékoztató hangzott el.

zaol.hu

Az új fogadóépület jelenleg leromlott állapotú előcsarnokában információs és betegregisztrációs egységek létesülnek, és recepciós pultoknál igazítják el az érkezetteket. Helyet kap itt közforgalmú gyógyszertár és orvosi segédeszköz szaküzlet.

 

 

A fogadóépület első emeletén alakítják ki a járóbeteg szakorvosi ellátás 10 szakrendelőjét, a második emeleten pedig a diagnosztikai egységeket helyezik el (labor, röntgen, ultrahang, ODM). A meglévő földszinti nyaktag újjáépítésével a kórházi hotelépületekkel való kapcsolat is megmarad. A meglévő épület teljes rekonstrukciójával jön létre a terápiás centrum. A földszinti egységek között található(k) hidroterápiás blokk, gyógytorna-medence, úszómedence, iszapfőző kezelők, öltözők, WC-k és büfé is. A terápiás centrum első emeletén 31 kezelőhelyen vehető majd igénybe a masszázs. A déli szárnyban 24 kezelőfülkés elektroterápiás blokk létesül. Lesznek nagyfrekvenciás-, mágnes-, hang-és fényterápiás kezelők. A második emeleten alakítják ki a gyógytornász részleget, de ide tervezik a személyzeti és VIP-öltözőt, az igazgatási irodablokkot, a gépészeti helyiségeket, oktatótermet és egy 40 férőhelyes büfé fogyasztóteret. A fejlesztés során a belső udvar beépül, a második emelet pedig keretszerűen körbeépül. A pinceszinten a meglévő személyzeti öltözők megmaradnak, a további helyiségek gépészeti és műhely funkciót kapnak. A beléptetés után a betegek és a vendégek különnemű, valamint koedukált intimkabinos öltözőben, a mozgásukban korlátozottak fizikai akadálymentesített öltözőblokkban öltözhetnek át. A belső udvar beépítésével uszoda, valamint pihenőtér is alakul. A nyugati szárnyban vizes kezelések, az északi szárnyban iszapkezelések, a déli blokkban gyógytorna-medence kerül elhelyezésre.

Az emeleti szinteket a vendég biztonsági liften, füstmentes lépcsőházakon keresztül közelítheti meg. Az I. emeleti télifürdőhöz vezető széles szárny változatlanul megmarad. A fogadóépület szakrendelői és diagnosztikai szintjeiről a vendég beléptetéssel az adott szinti kezelőegységeket közvetlenül is elérheti. Gyógytorna-, tan-, kiúszós élmény-, galéria-, whirpool, Kneip- és merülőmedencék is növelik majd a látogatók komfortját, de kerti szauna, gőzfürdő, aromakabin és szauna szigetek is kényeztetik majd a vendégeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!