Hírek

2009.11.20. 06:37

A szolgálati lakásba nem költözhetnek be

Örültem volna a Berzsenyi úti lakásnak, mert a házban lakik egy néni, akit Árpi is nagyon szeret, és régóta segít minket - sóhajtott fel Józsi, miután tanára, Tóthné Birics Gyöngyi elújságolta neki a szomorú fejleményt: mégse költözhet.

zaol.hu

 Dr. Lukácsa Erzsébet, az Árpi mellé kirendelt hivatásos gondnok úgy véli, amikor 1993-ban a Zsigmondy Vilmos és Széchenyi István Szakképző Iskola megkapta a lakás bérlőkijelölési jogát, született egy megállapodás, amit egyelőre nem találni, de vélhetően pontosan meghatározza, ki foglalhatja el. Mivel az ingatlant tanárok lakhatásának megteremtéséhez kapta az intézmény, valószínűleg Józsi nem használhatná azt jogszerűen. Jelezte, attól tart, egy ilyen helyzet viták forrása lehet, ő viszont végleges megoldást szeretne.

Mindezt megerősítette Kámán László, a lakásokat kezelő Nagykanizsai Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt. vezérigazgató-ja is.

- Nem értem, miért nem adhatom a lakás bérleti jogát annak, akinek akarom - méltatlankodott Bene Csaba, a Zsigmondy-Széchenyi SZKI igazgatója. - Hangsúlyozom, átmeneti megoldásról lenne szó. Nem vagyok jogász, nem is akarok jogászkodni, én azt hittem, az a lényeg, hogy segítsünk ennek a gyereknek.

- Szomorúan, de tudomásul veszem a gondnok álláspontját - mondta Józsi. - Ha valóban jogszabályba ütközik a dolog, talán tényleg jobb, hogy marad minden a régiben, nem lenne jó, ha jogvita miatt rövid idő múlva az utcára kerülnék egy beteg emberrel...

Ön is segítene? Simon József számára 2009. december 20-ig a  következő bankszámlaszámra küldheti el felajánlását:

Ön is segítene? Simon József számára 2009. december 20-ig a  következő bankszámlaszámra küldheti el felajánlását:

 Raiffeisen Bank 12092309-00223387-00100000    

Simon József történetét a kapcsolt anyagok között olvashatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!