Hírek

2009.11.27. 10:03

A bicikli(s)t látva

A gyerekek kivétel nélkül ígérték, hogy kerékpárjukra felszerelik a lámpákat, s hordják majd a mellényt, amit minap a helyi polgárőr egyesülettől kaptak ajándékba Zalaszentlászlón.

MTI

 

Ez is volt a cél. Fincza László, a polgárőrség helyettes vezetője elmondta: a biztonságos közlekedést szerették volna segíteni, amikor az ötlet megszületett.


- Ilyenkor késő ősszel korán sötétedik, sokan kerékpárral járnak, a szülők pedig épségben várják haza gyermekeiket, ezért döntöttünk a kötelező felszerelés mellett - mondta.

- Annál is inkább, mivel akadnak szülők, akik mindezt nem tudják biztosítani gyermekeiknek - vette át a szót Kiss Károly főtörzsőrmester, körzeti megbízott. - Ez az ajándék közös ötlet volt a polgárőrséggel, s azt hiszem a közlekedés biztonságát szolgáljuk.

Hasonlóképpen fogalmazott Ernyesné Nádasi Edit, az iskola igazgatója is, aki a gyermekek nevében is megköszönte az ajándékokat.- Jó a kapcsolat, több rendezvényen is jelen vannak a polgárőrök és a rendőrök, Kiss Károly például baleset- és bűnmegelőzési órákat is rendszeresen tart.

A körzeti megbízottnak és a polgárőrségnek egyébként nem ez volt az első közös akciója. Tavasszal például riasztóberendezéseket szereltek fel a településen élő idős emberek lakásában, védve őket az illetéktelen személyektől. Ezt követően vasgyűjtést szerveztek, aminek bevételéből nyár elején gyermeknapot tartottak. Az összegyűjtött pénzből padokra is futotta, azokat nemrég a közterületeken, illetve a temetőben állították fel. Tervezik, hogy a jövőben hasonló módon segítik majd Zalaszentlászló lakóit.


Szeretnének polgárőr gépkocsit
Három éve jelenleg közel harminc fővel működik a zalaszentlászlói polgárőr csoport, mely a hónap szinte minden napján ügyel a településre, valamint a szomszédos Sényére. A tagok saját gépkocsival teljesítenek szolgálatot, szükségük lenne egyesületi autóra. A reményeik szerint a megyei rendőr-főkapitányság segíti majd őket ebben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!