Hírek

2009.10.31. 03:22

Környezetünk óvásával pénztárcánkat is kímélhetjük

Környezetünk óvásával pénztárcánkat is kímélhetjük, mutatott rá az Ökorégió Alapítvány, amely tegnap zárta az Ökologikus életmód- dal a hátrányos helyzet ellen című programját.

MTI

Az 5,5 millió forintból, pályázati támogatással lebonyolított egyéves program során hátrányos helyzetű családoknak és szociális szakembereknek mutatták be, milyen kedvezően hat a háztartások költségvetésére a környezettudatos életvitel.

Kocsis Anikó, az Ökorégió Alapítvány ügyvezető igazgatója közölte: vándorkiállítással és ismeretterjesztő előadásokkal igyekeztek tudatosítani, hogy a környezeti és szociális érdekek szorosan összefüggenek, s képzéseket tartottak hátrányos helyzetű családoknak és szociális szakembereknek.

A programok résztvevőinek elmondták, mennyi energiát spórolhatnak meg a szokások megváltoztatásával és apró trükkökkel, például a radiátor mögé helyezett hővisszaverő fóliával, s hasonló ötletek sokaságával népszerűsítették az ökologikus életmódot. Minderről kiadványok is készültek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!