Hírek

2009.09.11. 02:29

Sport az erdőben

Gyenesdiás - A Keszthelyi-hegység leglátogatottabb és legkiépítettebb pihenőhelye több ezer turista, család számára nyújt évről évre természetközeli kikapcsolódást. A gyönyörű környezetben a kezdetleges üres Nagymező mára minden igényt kielégítő szolgáltatással várja látogatóit.

Mórocz Zsolt

A Balaton közelsége, s ezáltal a nagyszámú turisták, és hatalmas tere miatt a gyenesdiási Nagymező a térség egyik legnépszerűbb szabadon látogatható kirándulóhelye évek óta már. A Bakony Erdő Keszthelyi Erdészet védelmi-, közjóléti-, és gazdasági funkciójából a térség lakossága elsősorban észrevétlenül is érzi a közjóléti tevékenységét, melyhez hozzátartozik a kilátók, esőbeállók évenként esedékes állapotmegőrzése. Idén a Magyar Vagyonkezelő Zrt. jelentős összeget biztosított a Bakony-erdő részére, mely legnagyobb nyertesei a turisták. A kilátók felületkezelésére kétmillió forint, a tornapálya felújítására nyolszázezer, továbbá a padok-asztalok lecserélésére ötmillió forintot költöttek az idén. A 2000-ben kiépült 16 állomásos felnőttek és gyermek által egyaránt sokat végigjárt ösvény melletti táblákat azóta megrongálták, és sok helyen hiányossá és használhatatlanná vált eszközöket sem kímélte az időjárás, sem a vandálok. Mostantól azonban újra lehet nyújtózni, függeszkedni, vagy hasonló erőpróbákkal felmérni fizikai állapotunkat.

- Az erdészet felújíttatta, kijavíttatta a hibákat, pótolták a táblákat, a hiányzó részeket - tudtuk meg Szakács István erdészeti vezetőtől. - Időszerűvé vált a Berzsenyi-kilátó felületkezelése is, az elemeket lefestették, ahogy az utoljára három éve lefestett Festetics-kilátó felső szintjére is ráfért a javítás. Fejlesztési terveink között szerepel a Balatongyörök-Vállus közötti kerékpárút, valamint a Padkő pihenőhelynél egy kilátó megépítése. Addig is, ahogy az elmúlt években, idén is lehetőség van kisebb-nagyobb csoportok rendezvényeinek lebonyolítására a kis házunk és vizesblokkunk igénybevételével. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!