Hírek

2009.07.07. 02:28

Újabb állami pénzek zalai társasházaknak

Nagykanizsa (sza) - Újabb támogatási kérelmeket bírált el az önkormányzati minisztérium, melynek eredményeként a zalai társasházak több mint 250 millió forintos állami segítséget kapnak felújítási terveik megvalósításához.

Szalabán Attila

Nemrég tette közzé a szaktárca Varga Zoltán önkormányzati és területfejlesztési miniszter döntését, mely egyrészt az életveszélyes termofor kémények kiváltására, másrészt az iparosított technológiával készült épületek energiatakarékos felújítására vállalkozó társasházak támogatásáról szólt. A tárcavezető összesen mintegy 264 millió forintot juttatott a zalai lakóközösségek számára. A döntés értelmében a tavaly decemberben kihirdetett sikeres pályázókon túl újabb kilenc zalaegerszegi, öt nagykanizsai és két keszthelyi társasház kapott állami támogatást energiatakarékos felújításukra. A projektek összesen 852 zalai lakást érintenek, s együttesen 215,8 millió forintot osztott szét közöttük a miniszter. Ennél kevesebb, mintegy 47,1 millió forint jutott a termofor kémények kiváltására vállalkozó társasházaknak, melyek többségében nagykanizsaiak: a dél-zalai városból 17 sikeresen pályázó lakóközösség került ki, míg Zalaegerszegről további 1 társasház. A kéménykiváltások 589 zalai lakást érintenek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!