Hírek

2009.07.16. 02:26

Szabadság Díjat kapott

Nagykanizsa (hba) - A Magyar Önkormányzatok Szövetsége által alapított Magyar Szabadság Napja Alapítvány díját kapta Rózsás János író, a város díszpolgára.

zaol.hu

A Gulag-lexikon és más, a szovjet kényszermunka-táborok sanyarú körülményeit dokumentáló művek alkotója Tempfli József nagyváradi megyés püspökkel együtt Gödöllőn vehette át az idei Szabadság Díjat, az indoklás szerint kiemelkedő és történelemformáló életútja elismerése okán. Egyébként megalapítása óta olyan személyiségek részesültek a kitüntetésben, mint például Antall Józsefné, a néhai miniszterelnök felesége, Makovecz Imre, Nemeskürthy István, Csoóri Sándor, Sebestyén Márta és Grosics Gyula. A díjat évről évre azoknak adományozzák, akik az elmúlt évtizedekben hozzájárultak Magyarország függetlenségéhez, illetve tevékenységükkel a magyarság fennmaradását szolgálták. Rózsás János elmondta: óriási megtiszteltetésként értékeli az elismerést. Hozzáfűzte: érdekes módon a díjat odaítélők az 5000 egykori Gulag-rab sorsát lajstromba vevő lexikont tartják munkássága legjelentősebb darabjának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!