Hírek

2009.07.10. 02:26

Ötleteket várnak vizünk védelmére

Zalaszentgrót (th) - A zalai vízfolyások, állóvizek és felszín alatti vizek állapotáról, annak problémáinak tervezett megoldásairól tartottak tegnap vitafórumot Zalaszentgróton.

Temesi Hilda

Elhangzott, a társadalom szereplőinek támogatására számít, s ötleteket vár a Nyugat-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság, mint az ez év december végéig kidolgozásra váró Vízgyűjtő gazdálkodási terv szakmai koordinátora. Az Európai Unió célkitűzései, irányelvei, melyeket teljesíteni kell: a vizes élőhelyek védelme, a fenntartható vízhasználat és a szennyezőanyagok kibocsátásának csökkentése. Az előadó szakértők szerint, bár az ipari szennyezések nem jellemzők Zalában, a termálvíz bevezetések korlátozása, a terhelések csökkentése mindenképp a legfontosabb intézkedések között szerepel. Az erdőgazdaságok, mezőgazdaság, területfejlesztés, turizmus, halászat, ipar, közszolgáltatás, vízi közlekedés jövőjét befolyásoló terv nem nélkülözheti a szigorúbb szabályokat, valamint beavatkozást kíván a szakhatóságoknál tapasztalható bürokrácia is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!