Hírek

2009.06.18. 02:29

Az érintett tagadja

Nagykanizsa (sza) - Váratlanul hívott össze sajtótájékoztatót tegnap este irodájában Marton István. A város polgármestere bejelentette: levelet kapott, melyben Szőlősi Márta Piroska önkormányzati képviselő tájékoztatja kilépéséről a Fidesz közgyűlési frakciójából.

Szalabán Attila

Marton István kérésünkre be is mutatta az aláírt dokumentumot - s mint elmondta, a szignó hitelességéről meggyőződött, miután azt megvizsgáltatta. A levélben Szőlősi Márta Piroska szűkszavúan annyit ír: bejelenti, hogy 2009. június 15-i hatállyal kilép a nagykanizsai Fidesz-frakcióból, mandátuma megtartása mellett. 

A polgármester jelezte: kötelessége intézkedni Szőlősi Márta Piroska új, függetlenként való elhelyezéséről a közgyűlésben. Marton István hozzátette: a törvény értelmében az a képviselő, aki kilép a frakciójából, 180 napig nem csatlakozhat másik csoporthoz. 

A sajtótájékoztatót követően lapunk telefonon érte el Szőlősi Márta Piroskát, aki annyit mondott: nem lépett ki a Fidesz-frakcióból, és semmilyen egyéb kérdésre nem hajlandó válaszolni.Tény, hogy a levélben jelzett napon éppen ülésezett a képviselő-testület, Szőlősi Márta Piroska a Fidesz-frakcióban foglalt helyet, s szavazataival ezen csoportot támogatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!