Hírek

2009.05.08. 02:28

Tudorok, matekból okosok

Zalaszentgrót (sj) - Jelentős pontelőnnyel nyerte meg a Nyíregyházán tartott Matekguru Kárpát-medencei matematika csapatversenyt a Csányi-Zrínyi Általános iskola hatodikos gárdája.

Sámel József

- Mi vagyunk a Tudorok, matekból az okosok, célunk a győzelem, ezért megy a küzdelem - adta elő indulóját a csapat négy tagja, Tar Dávid, Pintér Bálint, Jung Martin és Nagy Dávid, hangsúlyozva: a vers is mutatja, nyerni mentek a döntőbe. Megerősítette ezt a csapatot felkészítő tanárnő, Gécsek Róbertné, aki elmondta: ősszel levelezős versenyként indult a többfordulós megmérettetés, melyre sokat készültek.

- Márta néni sorra gyártotta nekünk a feladatlapokat, mi pedig szakkörön és azon kívül, szabadidőnkben is szorgalmasan gyakoroltunk - mesélték a fiúk. 


A Tudorok csapata, Gécsek Róbertné irányításával egész évben készültek a versenyre - eredményesen
Fotó: Sámel József

A tanárnőtől megtudtuk: a döntőben kapott feladatok sokrétűek, s nehezek voltak. A logikai, elgondolkodtató, fejtörő jellegű példák azonban nem fogtak ki a csapaton.

- Összességében tizenöt ponttal előztük meg a második helyezett gárdát, ami száz pontnál meglehetősen nagy előny - mondta, hozzáfűzve: örülnek, hogy beérett a munka, a felkészülés gyümölcse.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!