Hírek

2009.05.04. 02:28

Átadták az új idősotthont

Szepetnek (sza) - Manninger Jenő, a megyegyűlés elnöke adta át csütörtökön a megyei önkormányzat és Szepetnek együttműködésével felépített új idősek otthonát.

Szalabán Attila

A létesítményben 50 korszerű és rendkívül otthonos lakókörülményeket biztosító férőhelyet alakítottak ki, valamint létrehoztak egy 10 férőhelyes, nappali ellátást nyújtó egységet is. Mint az ünnepségen elhangzott, a beruházás teljes költségvetése 283 millió forint volt, melyből 57 milliót állt a megyei önkormányzat, a többit állami támogatás fedezte.

A megye további 10 millió forintot is adott, a kiegészítő munkák költségeire. A beruházás során Szepetnek önkormányzata egy új, korszerű konyhát alakíthatott ki az épületben, mely a helyi iskola, illetve óvoda ellátását is képes biztosítani.

Mint megtudtuk, a szepetneki Kolping Idősek Otthonába azok kerülhetnek be, akiknek a napi gondozási szükséglete meghaladja a 4 órás időtartamot. Az intézményt működtető KOSZISZ, egyházi normatívát igénybe véve, garantáltan jó színvonalon, komplex ellátást nyújt az időseknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!