Hírek

2009.04.17. 02:29

Aláírták a támogatási szerződést

Nagykanizsa (sza) - Mintegy 65 ezer ember életminőségét javítja majd az a 12,6 milliárd forint értékű térségi szennyvízberuházás, melynek támogatási szerződését csütörtökön írták alá ünnepélyes külsőségek között a Vasemberház Dísztermében.

Szalabán Attila

A nagyprojekt költségeihez az Európai Unió várhatóan 9,1 milliárd, a magyar állami költségvetés pedig 1,6 milliárd forinttal járul hozzá - ez 85 százalékos központi támogatást jelent. A fennmaradó összeget Nagykanizsa, és a hozzá társult 14 környékbeli település önkormányzatai, valamint lakossági hozzájárulás révén teremtik elő az illetékesek. Mindebből 42 kilométer bekötő- és 80 kilométer nyomóvezetéket, 78 kilométer gravitációs csatornát és 51 átemelőt építenek meg, plusz a városban felújítanak 5,5 kilométer csatornát és 3 átemelőt. A tervek szerint a kivitelezés idén augusztusban kezdődik, s 2012 tavaszán fejeződik be. Minderről szó esett a tegnapi ünnepségen, ahol Tóth Nándor, a Nagykanizsai Regionális Szennyvíztársulás, valamint Huba Bence, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Fejlesztési Igazgatóságának vezetője írta alá a projekt támogatási szerződését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!