Hírek

2009.03.25. 03:28

Kellemetlen meglepetés

Lovászi (gyf) - Pénzhiány miatt maradt el a 7538-as út lovászi átkelési szakaszának már 2008-ra ígért felújítása. Jelen helyzetben nincs is rá remény, hogy rövid időn belül megvalósulhat a toldozott-foltozott burkolat helyreállítása.

Gyuricza Ferenc

Lovászi lakói joggal érezhetik becsapva magukat, mivel hiába várták éveken keresztül türelemmel a község főútjának helyreállítását, arra idén sem kerül sor. A dolgot azért furcsállják, mert tudomásuk szerint a Nyugat-dunántúli Regionális Operatív Programon keresztül a forrást is biztosította hozzá az állam.

- A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács 2007 májusában döntött ennek az útnak a felújításáról - mondta Léránt Ferenc, a község polgármestere. - A közútkezelő a 7538-as út teljes, Lentitől Letenyéig tartó szakaszának burkolatjavítását javasolta, végül azonban csak a lovászi átkelési szakasz került elfogadásra, mert az út jelenleg itt a legrosszabb állapotú.

Léránt Ferenc hozzátette, információi szerint a 3,7 kilométeres szakaszra a fejlesztési tanács 147 millió forintot szavazott meg. Miután a tervek is rendelkezésre álltak, úgy gondolták, a felújítás sínen van. A későbbiekben azonban kiderült: tévedtek, az aszfaltozásra mégsem kerül sor. A helyi lakosok mindezt azért is tartják különösen fájdalmasnak, mert két éven keresztül folyamatosan áltatták őket.

- A regionális fejlesztési tanács valóban felvette a 2007-2008. évi programjába ennek a szakasznak a felújítását, de kiderült, hogy elfogyott a pénz - mondta Schlemmer Tamás, a Magyar Közút Kht. osztályvezetője, hozzátéve, hogy bár a szakmai egyeztetés során ők javasolták, az idei felújítási programban az érintett szakasz már nem is szerepel.

Kérdeztük a regionális fejlesztési tanács egyik zalai tagját, Tislér Istvánt, aki megerősítette, hogy anyagi okok miatt kellett elhalasztani a beruházást, hiszen a tervezett felújításokra szóló árajánlatkérések során a költségek drasztikusan megemelkedtek - aminek az is oka lehetett, hogy a beruházások költségeit jócskán alultervezték -, a keret ezért a várnál hamarabb merült ki.

Schlemmer Tamás szerint lenne még egy lehetőség, egy másik keret terhére, igaz, csökkentett műszaki tartalommal, de talán fel lehet újíttatni a közel négy kilométeres szakaszt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!