Hírek

2008.10.27. 03:29

Zalai Prima Díj harmadszor

<b>Zalaegerszeg</b> (ahzs) - Harmadik alkalommal kerül sor november elején a Zalai Prima Díj átadására, amelyet a Vállalkozók Országos Szövetsége megyei szervezete adományoz az arra érdemeseknek.

Szabó Judit

Az akciót ismét lapunkkal karöltve szervezi a VOSZ zalai szervezete, a díjátadás november 7-én lesz Nagykanizsán, a Medgyaszay Házban.

Ismeretes, a VOSZ Demján Sándor kezdeményezésére évek óta odaítéli a Prima Primisszima Díjat a legjelesebb hazai művészeknek, alkotóknak. Ennek nyomán kerül sor a megyei díjak átadására, melyhez, mint Vaski János, a zalai szervezet társelnöke elmondta, három éve csatlakozott megyénk. Ezzel ők is szeretnék elismerni a velünk élő, dolgozó alkotók munkásságát. A gesztussal a vállalkozóknak a maradandó értékek iránti elkötelezettségét is jelképezni kívánja a szervezet.

A rendezvény sikerét széles körű összefogás biztosítja, a városok, a pénzintézetek éppúgy kiveszik a részüket, mint az országos szervezet vezetése, annak elnöke. Ebben az esztendőben tudomány, oktatás, színház,irodalom, képzőművészet, építészet, közművelődés, népművészet, zeneművészet és sport kategóriában nyújtanak át elismeréseket. A hagyományoknak megfelelően egy kuratórium választotta ki a leendő díjazottak körét, majd az elnökség dönt arról, ki legyen az a három fő, aki Zalai Prima Díjban részesülhet. Az alkotók 1-1 millió forintot kapnak a díj mellé. Ezenkívül egy közönségdíj átadására is sor kerül, melyet olvasóink szelvényeken beküldött, illetve sms-ben és interneten leadott szavazatai alapján ítélnek oda. A lapban megjelenő szavazócédulákat az ügyfélszolgálataink is fogadják majd.A jelölteket a Zalai Hírlap november 3-áig mutatja be rövid fényképes életrajzzal.

A VOSZ Zala Megyei Szervezetének jelöltjei idén a Zalai Prima Díjra: Rózsás János kanizsai író, Hertelendy Attila egerszegi színművész, Stamler Lajos nagykanizsai festőművész, dr. Németh József zalaegerszegi irodalomtörténész, Márkus Ferenc kanizsai nyugalmazott tanár, Bertók Sándor egerszegi főépítész, Skrabut Éva népművelő, az Igricek együttes, Horváth Károly színházi zeneszerző, Vágó Lászlóné, a kanizsai Szan-Dia csoport edzője.

Ezek is érdekelhetik