Hírek

2007.12.04. 03:26

Megújított feladatterv

Zalaszentgrót (sj) - Az önkormányzat környezetvédelmi programjáról is tárgyalt legutóbbi ülésén a város képviselő-testülete.

Sámel József

A polgármesteri hivatal megkérte a szükséges adatokat a szakhatóságoktól, s a napokban elkészült az új változat is. A program alapelvei között az elővigyázatosság, a megelőzés, a helyreállítás a felelősség és a számonkérhetőség szerepel előkelő helyen. A készítői úgy fogalmaztak: a koncepciónak elő kell segítenie a fenntartható fejlődés irányába történő átmenethez szükséges társadalmi, gazdasági és környezeti feltételek kialakítását. A helyzetértékelés mellett a levegő, a víz minőségének javítását, a településszerkezet alakítását, a hulladékgazdálkodás terén az illegális lerakók felszámolását, a zajvédelmet, valamint a térségi kapcsolatok szélesítését határozták meg a főbb elemek sorában.

A képviselő-testület jóváhagyta a 2008-2013 közötti időszakra vonatkozó programot, s egyben határozott arról, hogy azt kétévenként felülvizsgálja, s elvégezteti a szükséges módosításokat.

Ezek is érdekelhetik