Hírek

2007.10.03. 02:29

Vásárló alig akad

Zalaegerszeg - A Kossuth utca felbontása alaposan visszavetette az ott lévő üzletek forgalmát. Ráadásul az érintett boltok üzemeltetői nem kaptak hivatalos értesítést a munkálatok menetéről.

Sinkovics Eta

- Az útfelújítási munkálatok teljes egészében visszavetették a forgalmat, ami szinte a nullával egyenlő. Tegnap például négy vásárlónk volt, ma délig talán hárman, ha betértek. Nagy a felháborodás, a vevők telefonon érdeklődnek, miért nem világosítottuk fel őket. De mit mondhattunk volna, hiszen minket sem értesítettek - fogalmaz indulatosan Kiss Zsuzsanna, az egyik cipőbolt vezetője. - Az újságban olvastam a felújításról, de nem gondoltam, ilyen áldatlan állapot lesz és azt sem, hogy ilyen hosszú szakaszon egyszerre lezárják a Kossuth utcát. Meg lehetett volna oldani ésszerűbben is, hogy ekkora kár ne érjen bennünket. Másfél méteres gödröket kell átlépni és ilyen körülmények között nem jön be a vásárló - háborog. Hozzáteszi, erre a hétre be is zárják az üzletet.

Más boltok sem tudtak hivatalosan az útfelújításról, ami a forgalomkiesés miatt hátrányosan érinti mindannyiukat.

- Nem ártott volna valamiféle értesítés, hogy az ember tudja, mire számíthat - mondja az egyik ékszerüzlet vezetője, Dóra Zsoltné. A munkálatok miatt náluk is kevesebb a vásárló és az érdeklődő.

- Eső esetén a sárban még nehezebb lesz a közlekedés... De azért bízunk abban, ha ezt átvészeljük, megszépül az utca, sokan sétálnak erre és akkor előnye lesz a dolognak - utal a jövőre.

Van, aki azt észrevételezi, miért kellett egyszerre felbontani a járdát és az úttestet. Egy járókelő úgy véli, a város szépsége érdekében a felfordulást el kell viselni, noha valamit azért tehettek volna ideiglenesen a gyalogos, illetve a babakocsival való közlekedés megoldásáért. Az egyik boltvezető úgy hallotta, október vége helyett december végén adják át a Kossuth utcát.

- Ha ez igaz, akkor a karácsonyi forgalomnak is annyi - mondja szkeptikusan.

Ezek is érdekelhetik