Hírek

2007.02.19. 03:29

Minden más semmiség

Zalaegerszeg - Talán nem véletlen, hogy a Családi Intézet a házasság világnapja közelébe szervezi az immár hagyományosnak mondható jegyestalálkozóját, melyet szombaton tartottak a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben.

Szabó Judit

A zsinagóga feldíszített földszintjén és az emeleti körfolyosón minden, az esküvőhöz és a lakodalomhoz kapcsolódó szolgáltatás képviselője jelen volt: menyasszonyi ruhák, öltönyök, virágdíszítmények, csokrok, dekorációk, fotózást, videózást kínáló cégek, fodrászok, manikűrösök, éttermek, de még tűzijátékot forgalmazók és nászutakkal, nászajándékokkal kereskedők is megtalálhatóak voltak a kínálatban. Így a szépszámú jegyespár csak kapkodta a fejét. Volt férfiú, aki az alapos mustrát tartó aráját zavartan kísérgette, míg más urak bizonytalan elképzeléssel terelgették szerelmüket.

A hangulat már a bejáratnál megalapozódott, hiszen minden belépő pár kapott egy aprócska csomagot, melyben olasz szokás szerint öt szem cukorka volt. (A szerelmet, a jólétet, az egészséget, a termékenységet és a boldogságot, mint a jó házasság elengedhetetlen feltételeit szimbolizálva.) Ezenkívül a késő esti vacsoráig megejtett tombolahúzásokon nyertek esküvői kellékeket a jelen lévők, miközben a Családi Intézet által kínált, a szertartást szebbé tevő zenés-verses összeállítások szóltak a színpadról. Nem tétlenkedtek a partnerek: kóstolókkal szolgáltak a koktélkészítők és vacsoramenüket kínálók, bár lehet, a leendő örömszülőkkel sem ártana ilyenkor tárgyalni, elvégre ők állják a költségeket.

Az intézet előzőleg versenyt hirdetett: arra kérte a házasulandókat, küldjék el a lánykérésről készült fotókat, videókat. E versengés nyertes párja, Veszprémi Péter és Simon Borbála is szombaton vehette át a díjat. Mint a vőlegény elmesélte, Mostarban, a híres hídon kérte meg szerelme kezét. A videokamerát a magyar segítséggel újjáépített hídpárkányra tette, igaz, közben ki kellett várnia, amíg a turistahad áramlása alábbhagy, csak azután állhatott elő a gyűrűvel.

Praktikus szolgáltatás ilyenkor a nyitótáncoktatás, valamint a vőfélyek bemutatkozása. Mint Cser Györgytől megtudtuk, újra igény mutatkozik rájuk, hiszen nemcsak a hangulatot biztosítják egy lakodalomban, de a szervezési gondokat is leveszik az örömszülők válláról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!