Hírek

2007.02.13. 03:28

Egészséges életmód?

Nagykanizsa, Zalaegerszeg (kv, kt) - Mivel télen kevesebb a mozgási lehetőség, könnyen gyarapodhatunk néhány kilóval.

Zalai Hírlap

- Szerintem nem a pénzen múlik az egészséges életmód, inkább habitus kérdé-se - folytatta az egyébként Semjénháza, Molnári és Petrivente körjegyzőjeként dolgozó Nyakó Melinda. - Én így, ilyen sok mozgással élek teljes életet, s a családom ezt tiszteletben tartja. Persze én is sütök húsokat a kamasz fiaimnak, s ők is megkóstolják az én salátáimat. Biciklivel közlekedett tegnap a szintén kanizsai Csárdi Jenő, aki bár rokkantnyugdíjas, mégis egészségesen próbál élni. - Télen-nyáron kinn vagyok a Szentgyörgyvári-hegyen lévő birtokomon, amit ráadásul gyalogosan vagy kerékpárral közelítek meg - árulta el Csárdi Jenő, aki négy komolyabb műtétje miatt leszázalékolt. - Rendszeresen eszem húst és zöldséget, a gyümölcs pedig megterem a birtokon, így nyugodtan elmondhatom, hogy egészségesen táplálkozom. A kisebbik fiamnak azért a banánt is megveszem, s az idősebb gyerekeim is ügyelnek arra, hogy az unokáim semmilyen vitaminban ne szenvedjenek hiányt. Az egészséges életmód nem pénz, inkább hozzáállás kérdése. Akinek sok pénze van, wellness-központokba is eljut, de én nem irigylem őket, szegényen is lehet bárki sportos.

- Már két éve nem eszem húst - kezdte Takács Diána, egy lenti középiskolás lány. - Azért döntöttem így, mert szeretem az állatokat. Bevásárláskor szinte csak zöldséget, gyümölcsöt teszek a kosaramba. A tejtermékek közül sem fogyasztok mindent, csak tejet és kakaót. Főtt ételek közül főzelékeket, leveseket eszem és persze a különböző salátákat is szeretem. Tisztítókúrákat, teakúrákat és egyéb gyógykészítményeket nem alkalmazok, és fogyókúrázni sem szoktam. Számomra az egészséges életmódhoz hozzátartozik a napi torna is.

- Nem jellemző rám, hogy odafigyelek az egészséges életmódra és táplálkozásra - mondta az ugyancsak lenti Szilágyi Renáta. - Mindent megveszek, amit megkívánok. Ugyanúgy szeretem az édességet és a gyümölcsöt is. Vásárláskor nem nézem meg, hogy melyik élelmiszernek mennyi a kalóriatartalma. Viszont sok teát iszom, ami állítólag egészséges. Sportolni nem sok időm van, ha mégis rászánom magam a mozgásra, akkor biciklizek. Egyébként a három műszakos munkarend nekem fogyókúrának éppen elég.

Ezek is érdekelhetik