Hévíz

2016.05.22. 07:48

Erősödik az utánpótlás-nevelés

Hévíz - Az utánpótlás-nevelést folytató Nemzeti Kézilabda Akadémia tevékenységével ismerkedhettek az érdeklődők szombaton. A gyerekek és fiatalok a NEKA szakembereinek irányításával edzésen is részt vehettek, s kipróbálhatták magukat a hévízi kézilabdázók NB II-s utánpótláscsapatában.

Keszey Ágnes

Nyolcadik  helyen végzett a bajnokságon a  Hévíz SK Női Kézilabda Szakosztály. Sérülések is nehezítették a szereplést, ám emellett a csapatnál úgy látják: változásokra is szükség van.

- Nagyon rá fogunk menni az utánpótlásképzésre: ebben látjuk a jövőt. A csapat magja  megmarad, de köré 16-18 éves korosztályt szeretnénk: a felnőttcsapat alá dolgozva felvezetni minél előbb a tehetségeket – szólt a tervekről Lancz Katalin szakosztályvezető. E célok megvalósítása érdekében vették fel a kapcsolatot a balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémiával.

A fiatal sportolók képzése többéves munka, ennek első lépése volt  a szombati  edzés, amelyre 1997-2005 között született lányokat vártak. A programon a NEKA-val és szakmai programjával ismerkedhettek a résztvevők.

Bohus Beáta válogatott női kézilabdázó, NEKA-edző tartott edzést a fiataloknak
Fotó: Keszey Ágnes

-  A legfontosabb, hogy ne csak kézilabdáról beszéljünk, hanem a fiatalok neveléséről, fejlesztéséről. Az a célunk, hogy segítsük a fiatalokat, tegyünk fel kérdéseket: miért jó a kézilabda, miért fontos, hogy sportoljanak, milyen jövőképet ad, milyen értékeket közvetít a sport? Ha ezeken elgondolkoznak, akkor nagyon sokat tanulhatnak önmagukról és pozitív jövőképet választhatnak. Látják, hogy lehet csapatban teljesíteni, lehet küzdeni, lehet nehéz helyzeteket átvészelni – és ezt mind meg lehet tanulni a kézilabdán keresztül – mondta Mocsai Tamás, a NEKA menedzser-igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!