Hévíz

2015.06.30. 16:31

Elismerések - nem csak egészségügyi dolgozóknak

Kitüntetéseket és elismeréseket adtak át” Az anyák megmentője”: Semmelweis Ignác születésének 197. évfordulója alkalmából megrendezett ünnepségen, a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórházban.

Keszey Ágnes

A rendezvényen nem tudott az intézmény mind az 560 dolgozója részt venni, hiszen ezidő alatt is fogadták a tóra érkező vendégeket, kezelték a pácienseket és az intézmény minden részlegében is folyt a munka.

dr. Kvarda Attila főigazgató köszöntőjében annak jelentőségéről szólt, hogy hungarikum lett a hévízi gyógytó és a tradicionális terápia. Az ünnepségen adták át az intézet által alapított két kitüntetést. A gyógyfürdőkórház egykori igazgatója tiszteletére alapított dr. Strecker Ottó-emlékérmet dr. Kulisch Ágota főorvos érdemelte ki, az intézményben folytatott tudományos kutatásainak elismeréseként, aki nemzetközi szaklapokban is publikálta kutatásainak eredményeit. A súlyfürdő feltalálójáról elnevezett dr. Moll Károly emlékérmet dr. Bender Tamás  rprofesszor, a Magyar Balneológiai Egyesület alelnöke vehette át.

Közel ötven dolgozó – köztük a tófürdő teljes kollektívája – vehetett át főigazgatói elismerést munkája eredményeként – egészségügyi dolgozók, és a más területeken, a háttérben dolgozó munkatársak is. Az ünnepségen nevezték ki főorvossá dr. Benkő Ágota eddigi adjunktust, tudományos munkássága és az aktív reumatológiai osztályon végzett tevékenysége révén, akinek a biológiai terápia bevezetésében és fejlesztésben volt jelentős szerepe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!