Hévíz

2014.04.17. 15:15

Átadták az ovi-foci pályát Hévízen

Hévíz - A legendás Aranycsapat hátvédje, Buzánszky Jenő jelenlétében adták át csütörtökön a fürdőváros óvodájának udvarán a készség- és képességfejlesztést segítő ovi-foci pályát.

Varga Lívia

– Kiscipőben nagy lépéseket teszünk annak érdekében, hogy a gyerekek megszeressék a sportot, a mozgást, s ezáltal az egészséges életmódot – foglalta össze a program lényegét Buzánszky Jenő, a nemzet sportolója, hozzátéve: a foglalkozások segíthetik a tehetség kibontakozását, felfedezését.

Buzánszky Jenő a pálya első kis használóival passzolgat. Fotó: Varga Lívia

A 6x12 méteres pálya közel 13 millió forintból épült fel, az összeg nagy részét pályázaton nyerték el, amihez az önkormányzat bruttó 2,8 millió forint önerőt biztosított, tájékoztatott az átadón Papp Gábor polgármester.

– Fontos állomás ez a város életében, ugyanis ez a pálya is része annak a négy évvel ezelőtti elhatározásunknak, hogy megreformáljuk, fellendítjük a sportéletet, s kialakítjuk az ehhez szükséges infrastruktúrát – hangsúlyozta a városvezető.

Dr. Molnár Andrea, az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány elnöke elmondta: az elmúlt 3 esztendőben 79 hasonló pályát adtak át az országban, idén 61 felépítését tervezik, jövőre pedig további 80-nal bővülhet a hasonló létesítmények száma, tehát a 2011-ben indult kezdeményezés mára nemzeti ovi-sport programmá nőtte ki magát.

Péterné Bakos Mariann, az óvoda vezetője elmondta: a pálya többféle labdajáték gyakorlására alkalmas, így segíti a gyerekek értelmi és mozgásfejlődését.

Címkék#hévíz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!