Hévíz

2016.09.24. 10:47

Öt éves a Hévíz Térségi Zonta Klub

Hévíz – Megalakulásának ötödik évfordulóját ünnepli a hét végén a Hévíz Térségi Zonta Klub. A hölgyek alkotta nemzetközi jótékonysági szervezet több tagcsoportja a fürdővárosban találkozott.

Keszey Ágnes

Az 1900-as évek elején az USA-ban alapított Zonta világszervezet célja a nők társadalmi és szakmai helyzetének javítása, a rászorulók anyagi támogatása. A hévízi tagszervezet öt esztendővel ezelőtt jött létre, s ma 15 fővel működik.

Az öt éves klub két vezetője: Kajtárné Varga Ida és dr. Moll Veronika alelnök Fotó: Keszey Ágnes

Kajtárné Varga Ida, a Hévíz Térségi Zonta Klub elnöke elmondta: évről – évre díjazzák és pénzadománnyal jutalmazzák azokat a hévízi iskolásokat, akik a művészet és a sport területén kiemelkedően teljesítenek. A keszthelyi Zöldmező utcai iskolásokkal is kapcsolatban vannak, sérült gyermekeknek biztosítottak lovaglási lehetőséget és hajókirándulást.

A Zonta klubok hévízi találkozóján, a Városházán rendezett ünnepségen Papp Gábor polgármester, valamint az osztrák szervezet vezetője, Beatrice Svoboda is köszöntötte a résztvevőket, akik kulturális műsort is hallhattak. A találkozó kötetlen programokkal: bográcsozással és hajózással folytatódott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!