Hévíz

2014.05.02. 17:50

Békebeli viseletekben

Hévíz - Pénteken a századfordulót idéző jelmezes felvonulással folytatódott a IV. Boldog Békeidők Hévíze programsorozat.

Szabó Judit

Fényképező- és táblagépekkel felszerelt nézőközönség sorfala között vonultak végig pénteken a belvároson a Boldog Békeidők Hévíze programsorozat jelmezbe bújt résztvevői a Happy Dixieland Band vezetésével. A kiegyezés és az első világháború közötti korszak viseletei közül több férfi zsakettet választott, a nők pedig a korabeli társasági élet szigorú szabályainak megfelelően hosszú, csipkével vagy muszlinnal díszített, és feltűnő kalappal kiegészített ruhát öltöttek. Láttunk középkorú urat, aki tűzoltónak, a Turisztikai Desztinációs Menedzsment Egyesület titkára, Berta-Tóth Manuéla pedig konyhalánynak öltözött.

- Az egyesület tagjaival és a Tourinform Iroda munkatársaival idén úgy döntöttünk, hogy egy szálloda személyzetét és vendégkörét alakítjuk. Van köztünk szobaasszony, londiner és egy vendég is, akit végigkísérünk a városon sorolta az egyesületi titkár.

Idén néhány igazi szálloda is bekapcsolódott a programba azzal, hogy a dolgozók egy része jelmezbe öltözve állt a vendégek rendelkezésére.

Több hotel is bekapcsolódott a rendezvénybe. Anszálloda korhű ruhába öltözött munkatársai, balról Élőné Kalló Andrea, Jakabos György és Nagl Beáta (Fotó: Szabó Judit)

 

- Vendégkörünk nem kifejezetten a Boldog Békeidők hétvégéjére jött, hanem 2-3 hétre érkezett, de nagyon élvezik a látványos programot - tolmácsolta Nagy Rita, a szállodák igazgatója.

A felvonuláson olyan társasággal is találkoztunk, amelynek tagjai direkt a felvonulás miatt látogattak Hévízre.

- Budapestiek vagyunk és Balatonfüreden pihenünk. Tavaly is voltunk a Békeidők felvonulásán, és nagyon tetszett, ezért most is eljöttünk. A ruhákat tavaly úgy kölcsönöztük, de most én terveztem a barokk öltözékeket - mutatta az óarany ruhákat Moizes Zsóka., külön kiemelve a ruhákkal harmonizáló kiegészítőket, a kesztyűt, a napernyőt és a cipőt.

Jelmezt öltött Hévíz polgármestere, Papp Gábor is a feleségével együtt. Papp Gábor úgy értékelte, hogy jól sikerült a felvonulás, sokan részt vettek benne.

- Négy éve találtuk ki ezt a rendezvényt, szerettünk volna egy olyan különleges programot, amelyről mindenkinek Hévíz jut eszébe. Mára eljutottunk odáig, hogy már vendégek is beöltöznek, várják ezt a szezonnyitó rendezvényt - említette a polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!