Hétvége

2016.12.17. 17:53

Staféta Mazzag Ferenccel

SZABÓ KÁROLY, a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum főigazgatója kérdezte Mazzag Ferenctől, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökétől: – A kamara mit tesz a középfokú szakképzés erősítéséért, a vállalkozások munkaerőpiaci igényeinek kielégítéséért?

Hajdu Péter

– A KAMARA pályaorientációs tevékenységével népszerűsíti a szakmákat, kiemelt figyelmet fordítva a hiányszakmákra. Üzemlátogatások, szakmai rendezvények keretében a vállalkozásokkal együttműködve tájékoztatja az általános iskolás diákokat, szülőket, pedagógusokat a szakképzési lehetőségekről, ösztöndíjakról. Igyekszik a szakmák presztízsét erősíteni és a szakképzés felé terelni a pályaválasztás előtt álló diákokat. A duális képzés erősítéseként új vállalkozásokat von be a gyakorlati oktatásba, és tanácsadói hálózatával, támogatott mesterképzésekkel segíti a képzésben részt vállaló vállalkozásokat a gyakorlati oktatás minősége érdekében.

A STAFÉTÁT Németh Pál Leventének, a nagykanizsai Fabak Kft. vezetőjének adta tovább, megkérdezve: – Mi a titka, hogy a cégüknél gyakorlatukat végző szakmunkástanulók évről évre szép sikereket érnek el a Szakma Sztár fesztiválon?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!