Hétvége

2013.12.13. 17:54

Staféta Majer Piroskával

Szabó Adrienn a stafétát Majer Piroskának adta tovább, azt tudakolva, milyen kiállítást láthatunk legközelebb a Gönczi Galériában?

Magyar Hajnalka

- Januárban  Porpáczy Zoltán tervezőgrafikus munkái lesznek láthatók, az  anyag  a Kultúra Napját köszönti - feleli az egerszegi Keresztury VMK kiállításszervezője.

- Az ő stílusa  kicsit ironikus, kicsit merész, épp ezért gyakran  elgondolkodtató. A célunk pont ez: felrázni  az embereket, nyitottabbá, érdeklődőbbé tenni őket. Sajnos azt tapasztalom, sokan vannak, akik rendkívül kevés kulturális ingerrel is beérik, még ahhoz sem veszik a fáradságot, hogy az eléjük táruló kínálatból válogassanak.

-Nem az a cél, hogy   lelkiismeretünk megnyugtatására  évente kétszer ellátogassunk   színházba vagy  múzeumba. Hanem, hogy engedjük meg magunknak  a válogatás luxusát. Határozottan és tudatosan döntsünk  arról, mit nézünk/hallgatunk meg, olvasunk el, vagy hova megyünk kirándulni.

Fotó: Kaszás Kinga

-Nem kötelező a napi sorozatokon  bambulni,  a rádiók tartalom nélküli műsorát hallgatni. Legyünk  válogatósabbak - ez a kiállítás egyik üzenete. Porpáczy Zoltán többek között Shakespeare drámáihoz és Lázár Ervin meséihez is készített már grafikákat, de ő volt a Szemvidítófű című  családi verseskötet illusztrátora is.

Majer Piroska Tóth-Fiszter Adriánának adta tovább a stafétát, azt kérdezve, milyen kezdeményezések vannak ma Zalaegerszegen a civil szférában?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!