Hétvége

2011.08.13. 08:28

Ha még csak a tanár lenne rossz...

Justin Timberlake tenyérbemászó arckifejezése már-már az ´N sync-et idézi.

Kiss Anna

A csinos, szőke magyartanárnő, Elizabeth Halsey minden kamaszfiú álma lehetne. Ráadásul nem elég, hogy vonzó külsővel rendelkezik, még a tananyag és a dolgozatok javítása sem érdeklik igazán. A tanítás helyett inkább DVD-filmekkel szórakoztatja az osztályt és magasról tesz a szabályokra. Iszik, füvezik, káromkodik, ráadásul egy tízezer dolláros mellnagyobbító műtétre készül, amivel nem igazán mutat jó példát az önbizalomhiányban szenvedő diáklányoknak. Nem újdonság, hogy a főszereplő antihős, de a legtöbb esetben a film végére minden gonosz jó útra tér... Nos, ez esetben nincs így. Cameron Diaz karaktere buta és felszínes, ellenszenves, a néző egy pillanatra sem érez együtt vele. A színésznő vitathatatlanul jó formában van, s ezt egy félpucér kocsimosással meg is mutatja. Bár jó lenne, ha a 39 éves komika felhagyna a pályakezdő huszonévesek alakításával. A gazdag örökös, Scott Delacortét alakító Justin Timberlake pedig maradt volna a mikrofonnál. Az ő játéka kifejezetten irritáló, tenyérbemászó arckifejezése már-már az N sync-es időket idézi... A film néhol ízléstelen és közönséges, számomra megfejthetetlen, vajon melyik korosztálynak szánták.


A Jake Kasdan rendezte Rossz tanár című vígjáték tipikusan az a fajta, melynek összes, valamirevaló poénját láttuk már a bemutatóban. (Valószínűleg a film humorfelelős forgatókönyvírója is rossz tanárhoz járt.) Ebben az esetben ne is számítsunk erkölcsi tanulságra, itt bizony a gonosz nyeri el méltó jutalmát, a Rossz tanár rossz film marad egészen a stáblistáig, még egy erős közepest sem érdemel.

Megtekintését semmilyen korosztálynak nem ajánlom, maximum azoknak, akiken már augusztus közepén láthatóak a kétoldali iskolaundor tünetei, hátha Cameron Diaz láttán megjön a kedvük a tanévkezdéshez. Akik viszont szeretik és nagyra értékelik Justin Timberlake zenei munkásságát, azok még véletlenül se nézzék meg a nevetséges táncot lejtő, idétlen csokornyakkendőben és kötött mellénykében feszítő énekes bénázását, ugyanis ez a kép örökké beleég a tiniretinába, s akkor hiába már minden sexy back...

A film egyetlen pozitívuma, hogy rövid, mindössze 93 perc. Mindent egybevetve, átgondolva és kiértékelve: Tanárnőnek tisztelettel jelentem, az osztály létszáma huszonöt, nem hiányzik senki, kivéve a humort és a jó ízlést...






Mozimánia és filmkritika- barangoljon dossziénk cikkei között!


Celeb-börze és bulvár hírek - dosszié ITT !


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!