Hétvége

2011.08.06. 13:29

Egy karosi modellfiú kalandjai Ázsiában

Egyszerűen, mégis ízlésesen öltözött, mint mondta: tudta, hogy fényképes interjú lesz, ahhoz nem lehet csak sportcipőben érkezni. Még akkor sem, ha itthon van. Egy nemzetközileg jegyzett modell adjon magára. A 22 éves, zalakarosi Hegedüs Olivér tisztában van mindezzel.

Benedek Bálint

- Soha nem tanultam modellként vonulni, illetve egyszer, de úgy mozogtam, mint egy nő és kinevettek - avatott be a részletekbe Olivér. - Talán a férfiaknak van a legkönnyebb dolguk, hiszen mindössze 15-20 mozdulatból meg lehet oldani a fotózásokat. Soha nem gondoltam volna, hogy a mosolygás fájdalmas is lehet, de négyórás munka közben elfáradnak az arcizmok.

Élvezi az utazásokat, hisz a szabadidejében gyakran olyan exluzív helyeken bulizhat, ahova külön meghívóval lehet csak eljutni. Időközben megbarátkozott Ázsiával, simogatot elefántot, bejárta a környéket, egyedül a kínai konyha ételeit nem bírta megszokni, bár Hongkongban már annak is örült, hogy az egyik gyorséttermi hamburgerbe a csípős öntet helyett mustárt raktak.

Karakteres arc, igéző kék szemek, tökéletes fogsor, hullámos haj és izmos kockahas. A külső tulajdonságok mellé járó csibészes mosolyáért már a diákévek alatt rajongtak érte a lányok. Akkor erről még nem vett tudomást. Az érettségit követően nem tanult tovább: 16 hónapot dolgozott pincérként Ausztriában. Hazaköltözve jelentkezett a Budapesti Kommunikációs Főiskolára, ahova felvették.

Karakteres arc, igéző kék szemek, tökéletes fogsor, hullámos haj és izmos kockahas. A külső tulajdonságok mellé járó csibészes mosolyáért már a diákévek alatt rajongtak érte a lányok. Akkor erről még nem vett tudomást. Az érettségit követően nem tanult tovább: 16 hónapot dolgozott pincérként Ausztriában. Hazaköltözve jelentkezett a Budapesti Kommunikációs Főiskolára, ahova felvették.

- A suli előtti nyarat a szegedi rokonoknál és barátoknál töltöttem - mondta. - Az egyik fodrász ismerősöm felkért, hogy számára fontos viadalon legyek a hajmodellje, és ezt én pusztán haverságból bevállaltam. Aztán a verseny szervezői meghívtak válogatásra, ahol egy új énekes videoklipjéhez kerestek arcot.

Mint a válogatáson kiderült, Olivérét, hisz rengeteg jelentkező közül a karosi srácra esett a választás. A pozitív megerősítés nagy lendületet adott az akkor 20 éves fiúnak, s a fővárosba kerülve azonnal felkeresett egy reklámügynökséget.

- A legnagyobb megdöbbenésemre az első cégnél adtak munkát - folytatta. - Reklámfilmben szerepeltem, sőt, Magyarország egyik legnagyobb bankjának az utcai plakátjaira is felkerültem, de voltam mobilszolgáltató arca is. Ez nagy szó, hisz itthon alig készülnek reklámok, így az is megtisztelő volt, hogy tulajdonképpen a semmiből pont engem választottak.

Elárulta: soha nem volt az a sarokban ülő típus, gyermekkorában mindig arról álmodozott, hogy egyszer reflektorfénybe kerül. A jó értelemben vett feltűnési viszketegségéből adódóan többre vágyott. Eldöntötte, egy szinttel feljebb a modellek világában is kipróbálná magát. Lazán besétált a nemzetközileg elismert Mihalik Enikőt is foglalkoztató ügynökséghez. Az ilyen amatőr próbálkozókat simán kiszórják, hisz a vállalatóriás kipróbált modellekkel dolgozik.

A zalakarosi fiú először tavaly február végén 90 napra szóló szerződést kapott Pekingbe. A repülőjegyet, a szállást és az étkezést a magyar ügynökség állta, neki egyetlen dolga volt: pózolni. A dél-zalai fiatal már akkor jól bírta a gyűrődést, ám a gyomrát valósággal kikészítették a kínai specialítások. Egy idő után a fél fizetését odaadta volna egy rúd Pick szalámiért.

Aprópó, fizetés. Erről nem beszélt szívesen, de annyit elárult, hogy lényegesen többet keres, mint hazai kollégái.

A karosi fiatalember a saját bőrén megtapasztalta, hogy kitartás és nagy adag lelkierő nélkül nem boldogulna.

- A három hónap hamar elrepült, ugyanis ha jól megy a szekér, akkor az állandó fotózás, a casting sem fárasztó. Kínában az a fura, hogy konkrétan senki, a nagy világcégek vezetői sem beszélnek angolul. Pedig a felvevőpiac óriási, de a diktatúra még a divatvilágba sem engedi be a kapitalizmust. Ezenkívül a modelleket próbababákként kezelik: a termék a legfontosabb, az emberek nem számítanak.

A zalakarosi fiatalember maximálisan megfelel az ázsiai igényeknek, hiszen hófehér bőrével és a 183 centiméterével az apró termetűekre szánt öltönyöket is stílusosan tudja bemutatni.

Olivér szerint mivel a modellek állandóan mozgásban vannak, így normálisan működő párkapcsolatra nem is számíthat. Előfordulnak kisebb románcok, de a szerződés lejártával mindenki más földrészre utazik. Ő legutóbb egy ausztrál lánnyal került közelebbi kapcsolatba, ám szerelem nem alakult ki közöttük.

- Talán ez a fajta bizonytalanság is közrejátszhatott abban, hogy még nem voltam szerelmes - így Hegedüs Olivér. - A modellek többsége orgiákat csap, kihasználja a vonzerejét, ám nekem ez nem fontos, olyan lányra vágyom, akit hosszú távon megbecsülhetek.

Pedig a közösségi oldalokon a tinilányoktól rengeteg levelet kap, hiszen szerintük hasonlít az amerikai színészre, Zac Efronra. Itthon erre először akkor derült fény, amikor tavaly az ügynökség benevezte a siófoki Summer Hungary szépségversenyre. A háromhetes felkészítő tábor után bekerült a 15 legvonzóbb férfi közé, de őt is meglepte a győzelem.

Augusztusban még itthon van, de szeptembertől ismét felkerekedik, hogy ezúttal Koreát vegye le a lábáról, s az eltökéltségét látva, ezzel sem lesz gond.

Augusztusban még itthon van, de szeptembertől ismét felkerekedik, hogy ezúttal Koreát vegye le a lábáról, s az eltökéltségét látva, ezzel sem lesz gond.

OLDALTÖRÉS: Nem biztos, hogy másnál is beválik (jegyzet)


Nem biztos, hogy másnál is beválik (jegyzet)


Nem biztos, hogy másnál is beválik (jegyzet)

Nem biztos, hogy másnál is beválik (jegyzet)

Nem egy mindennapi történet Olivéré, hiszen alig két év leforgása alatt olyan élményekkel gazdagodott, amilyenekről sokan még álmodni sem mernek. Főleg itt, messze a fővárostól s minden kiugrási lehetőségtől. Édesanyám mindig ez utóbbi okkal magyarázza azt, hogy belőlem miért nem lett modell. Pedig olyan - anyai elfogultság nélkül állította - helyes arcom volt. Egy kis túlzással sorban álltak a fotósok (édesapám és a nagybátyám), hogy végre megörökíthessék az őszibarack pofimat. Miután a gyerek modell projekt kudarcba fulladt, anya újabb tervet eszelt ki: jóképű, s nem utolsósorban csodálatos alakú vízipólósként hódítom meg a világot. Ezzel csak egy probléma volt, hogy általános iskolásként féltem a víztől, így még úszni sem tanultam meg. A szüleim jobbnak látták, ha rám bízzák a döntést. Amikor kiderült, hogy a színészet és az újságírás is érdekel, megnyugodtak, hiszen mindkettőben láttak fantáziát. Most kifejezetten örülnek, hogy végül is nem a kifutón látnak viszont, s bevallom, Olivért hallgatva én biztosan képtelen lennék órákig pózolni a fényképezőgép előtt. Az már megint más kérdés, hogy a jelenlegi alkatommal esetleg csak XXL-méretű ruhákat mutathatnék be. Persze, a gyönyörű modell lányok közelségét már biztosan nem lenne ilyen nehéz megszokni, de mindent egybevéve úgy érzem: erre születni kell. A zalakarosi srác egyébként nagyon büszke arra, hogy saját erőből sikerült eljutnia eddig, ami valóban nem kis teljesítmény. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!