Hétvége

2011.07.03. 12:34

Az Úr szolgája, autóbusszal: plébános a volán mögött

- Az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében, ámen! - Horváth Lóránt, a nagykanizsai Szent József Egyházközség plébánosa múlt vasárnap áldotta meg új autóbuszukat. Már ez sem mindennapos dolog, de még nagyobb kunszt az, hogy a járgányt ő maga vezeti.

Horváth-Balogh Attila

Az öreg Ikarus 262-est a hívek fuvarozásához vásárolta meg az egyházközség, a volán mögé pedig maga a plébános ült: az atya közel egy évig járt autósiskolába, hogy megszerezze a buszvezető jogosítványt.


- Mocorgó egyházközség vagyunk, gyakoriak a kiruccanások, kirándulások- bocsátotta előre. - Minimum két egyházközségi és ugyanennyi hittanos kirándulásunk van egy évben, a táborokról már nem is beszélve. Ezekre az alkalmakra rendszeresen buszt kellett rendelnünk, amiért aztán mindig szép summát fizettünk. Arra gondoltam, ha már ennyit mozgunk, érdemes lenne magunknak beszerezni egy autóbuszt. Felötlött bennem: mi lenne, ha nemcsak az egyházközséget irányítanám, hanem őt , az Ikarust is? Megemlítettem a tervem egy családnak, akik beprotezsáltak az egyik marcali autósiskolába. Ott először furcsán néztek rám, de aztán simán ment a dolog, s hozzávetőleg egy év alatt megszereztem a vezetői engedélyt - nemcsak buszra, teherautóra is.

Az autóbuszt Szigetszentmiklósról hozták el, s bár nem mai gyerek, ha 2-3 évig nem lesz nagy javítást igénylő meghibásodása, behozza az árát. Első nagyobb útjukat 16-án tervezik Balatonberénybe - az egyházközségi piknikre annyian jelentkeztek, hogy könnyen meglehet: már a buszra sem fér fel mindenki...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!