Hétvége

2011.05.29. 09:21

Kreativitás a fő: véget ért a levelezős zenei játék

A Gyertyafény Kórus Alapítvány először hirdette meg zenei témájú levelezős vetélkedőjét, ahova 3-5 fő, 3-4. illetve 5-6. osztályos általános iskolás diákokból álló csapatok jelentkezhettek.

Zalai Hírlap

A három forduló során megismerkedhettek a magyar és európai komolyzene jeles alkotásaival, ízelítőt kaphattak a magyar népzene és néphagyományok gazdag tárházából, és betekintést nyerhettek a klasszikus és modern könnyűzenei irányzatok színes kavalkádjába. A feladványok megoldásához egyéni és csapatmunkára, önálló kutatásra és kreativitásra volt szükség.


- Újszerű, modern megközelítésben dolgozták fel. Ezzel kompetenciaalapú tudás megszerzésének lehetőségét szerettük volna kínálni a gyerekek számára - foglalta össze Horváth Zoltán, a Gyertyafény Kórus Alapítvány kuratóriumának elnöke. A vetélkedő gáláját és díjkiosztó ünnepségét májusban rendezték Zalaszentgyörgyön. A gálaműsor keretében a csapatok - önkéntes alapon - 3-5 perces színpadi produkcióval szórakoztatták társaikat és a közönséget. A 3-4. évfolyamosok között első helyezést ért el a Picinkék csapata (Oromhegyes, Zalaszentgyörgy vajdasági testvértelepülése) a második Napsugarak (Öveges ÁMK) és a harmadik Zene-Bona (Bagod) előtt; az 5-6. évfolyamosok mezőnyében első lett a Csalogányok csapata (Salomvár), utánuk a Skorpiók (Oromhegyes) és a Violinkulcs (Zrínyi) végzett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!