Hétvége

2011.02.05. 04:42

Kismanók bocföldei tanodája

Emlékeztek még arra, hogy mennyire izgatottak voltatok a legelső tanítási napon? Ti sem tudtatok aludni az előtte lévő éjszakán, ugye? Sok pillangó ugrált a gyomrotokban, amikor legelőször átléptétek az iskola kapuját?

Magyar Nóra

Na és milyen érzés volt új osztálytársaitokat megismerni? Nos, pont ilyen izgatottak azok a nagycsoportos óvodások is, akik kéthetente részt vesznek a bocföldei Kerületi Általános Iskola által szervezett "Manó Tanodán." Képzeljétek, az iskola a számos programon és foglalkozáson keresztül szeretné előre megismertetni a manókákkal az iskola légkörét, az ott dolgozó tanárokat no és persze nem utolsósorban leendő osztálytársaikat egyaránt.


Ti mit szóltatok volna egy ilyen lehetőséghez? A csatári és bocföldei óvodából érkező gyerekeket a szervezők először huszonkét fős csoportokba osztják, és aztán kezdetét veszi a közel egy órán át tartó kaland. Van itt minden, ami egy hatéves szeme-szájának ingere: a kézműves foglalkozásokon a gyerekek apró meglepetéseket készítenek szüleiknek, vicces verseket tanulnak, dalokat énekelnek, utána sportvetélkedőkön bizonyíthatják gyorsaságukat, illetve ügyességüket, és nem utolsósorban még az informatika rejtelmeibe is betekinthetnek. A sok játék és kikapcsolódás után - a kis haspókok legnagyobb örömére - a szervezők a csöppségeket még meg is vendégelik, így senki pocakja sem marad üresen. A gyerekek nagyon várják a májusig tartó programokat. Őszintén: ti vártátok annak idején ennyire az iskolát?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!