Hétvége

2010.04.03. 09:56

Requiem, mai fejjel

Verdi Requiemjét szólaltatja meg szombat este az Óbudai Danubia Zenekar Silló István vezényletével a fővárosban, a Thália Színházban.

Zalai Hírlap

Verdi Requiemjét szólaltatja meg szombat este az Óbudai Danubia Zenekar Silló István vezényletével a fővárosban, a Thália Színházban. A koncerten a szoprán szólista Szabóki Tünde, a mezzo Wiedemann Bernadett, a tenor Fekete Attila és a basszus Rácz István lesz, közreműködik az MR Énekkara.Egy túlságosan sokat játszott műről van szó, amelyet karmesteróriások vezényeltek, nagy szólisták és jelentős zenekarok adtak elő, vettek lemezre - ezzel tisztában lévén, benne is felvetődött, hogyan birkózzon meg ezzel. Rájött, hogy szükségtelen valamiféle birkózásra gondolni, nem hallgatta meg mások felvételeit, arra törekedett a muzsikusokkal együtt, hogy újraolvassák a Requiemet és a kottaképből kiindulva, egyszerűen és mai fejjel, mostani érzelmekkel közelítsenek a műhöz. Ami a kompozíció szakrális vonásait illeti, a Requiem leggyakrabban a halottak napja idején hangzik el, de Silló István szerint húsvétkor is indokolt megszólaltatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!