Hernyék

2016.03.21. 15:30

Elfogadta a költségvetést Hernyék önkormányzata

Hernyék - A közelmúltban fogadta el a település önkormányzata a község idei költségvetését. Ez évben mintegy 14 millió forintból gazdálkodik Hernyéken az önkormányzat - tájékoztatott Bundics Tibor polgármester.

Korosa Titanilla

A kötelező feladatok ellátása mellett szerepel a tervekben a Kossuth utca javítása, amit a saját költségvetési alapból megmaradt támogatásból kívánnak megvalósítani közel 3 millió forint értékben. Emellett ugyancsak saját forrásból nyílik lehetőség a buszmegálló felújítására is, aminek költsége mintegy 1,2 millió forintra tehető.

A település hagyományos, népszerű rendezvénye a Vargánya fesztivál, idén ehhez kapcsolódva elszármazottak találkozóját is szerveznek majd a tervek szerint. A képen a tavalyi Vargánya fesztivál keretében megrendezett főzőversenyen résztvevők egyik csapata

A felsorolt munkálatok mellett idén is sor kerül a település hagyományos rendezvényeire, nemrég tartották a szépkorúak köszöntését, később pedig a településről elszármazottak találkozóját is meg kívánják szervezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!