Függetlenként indul

2022.04.02. 10:00

Kampányzáró sajtótájékoztatót tartott Koltai Tibor

Az országgyűlési választásokon a Zala megyei 1-es választókerületben függetlenként induló Koltai Tibor a zalaegerszegi Jobbik-iroda előtt tartotta kampányzáró sajtótájékoztatóját pénteken.

Mozsár Eszter

Koltai Tibor Z. Kárpát Dániel képével a Jobbik-irodánál

Forrás: Mozsár Eszter / Zalai Hírlap

A képviselőjelölt csalódott az ellenzéki összefogás pártjaiban, s kifejezte rosszallását amiatt, hogy a Jobbik ebben az összefogásban jelentős szerepet tölt be, ez számára vállalhatatlan, mondta. 

 

Koltai Tibor 2002–2014 között a baloldal színeiben politizált, de már akkor nehezményezte, hogy szavazatmaximalizálási szempontból közeledtek a Jobbik felé. Arra is rámutatott, hogy ez az egyezség kevés szavazatot hozna, mert taszítja a többi, demokratikusan gondolkodó baloldali választót. Koltai Tibor a jelenlegi helyzet szemléltetésére kiragasztotta Z. Kárpát Dániel (Jobbik Magyarországért Mozgalom) karlendítős képét a Jobbik irodájának ajtajára, s rámutatott, hogy Z. Kárpát Dániel előkelő, 9. helyen szerepel az ellenzéki összefogás országos listáján. Mint mondta, ezért is kell független jelöltekre szavazni, akik jobban képviselnék az emberek érdekeit, és nem pártutasításokat követnek. 

 

Koltai Tibor a programjából kiemelte Zalaegerszeg közútjainak, járdáinak, közterületeinek rendbetételét, a nyugdíjminimum helyett a minimálbérhez közelítené a segélyek összegét, és szeretné elérni az öregségi nyugdíj és a családi pótlék emelését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!