ZTE FC

2017.11.19. 20:48

ZTE FC: gyenge futballal nem lehet nyerni...

A labdarúgó NB II 18. fordulójában a ZTE FC együttese a sereghajtó Soproni VSE-t fogadta. Amire talán kevesen számítottak: az egerszegiek vasárnap sem tudtak győzni, csak egy gól nélküli döntetlenre voltak „jók”...

Kerkai Attila

Koszó Balázs (fehérben), a ZTE FC játékosa a „darálóban” a Sopron elleni meccsen Fotó: Pezzetta

Fotó: Pezzetta Umberto/ Zalai Hírlap

A vasárnapi vendégeknél a héten edzőváltás történt, hiszen az eddigi szakvezetőnek, Németh Szabolcsnak megköszönték a munkáját. Ideiglenesen Bánfalvi Zsolt ült a kispadon a soproniaknál. Ami pedig a vasárnapi találkozó első félidejét illeti, nem sok mindenről maradt emlékezetes... A ZTE FC az első tizenöt percben még dominált, Babatinak voltak is kísérletei, de a kapus védett, hogy aztán a Sopron kezdjen el jobban futballozni. Azért senki ne gondoljon fergeteges futballra, jobbára a mezőnyben zajlott a játék egy-egy lövéssel tarkítva és nagyon sok hibával. Nem látszott, hogy a sereghajtó a vendég, igaz, a ZTE sem számít élcsapatnak, hiszen a 11. helyről várta ezt a fordulót. Egyetlen pozitívuma volt az első félidőnek: ennél csak jobbat lehetett várni a folytatásban.

Koszó Balázs (fehérben), a ZTE FC játékosa a „darálóban” a Sopron elleni meccsen Fotó: Pezzetta

A második félidőt hasonlóan kezdte a ZTE FC, vagyis többet támadott. Az 50. percben Babati beadása után Paudits 11 méterről ollózva lőtt, de a labda kicsivel fölé ment. Ez már tényleg futballra emlékeztető megmozdulás volt. Az egerszegiek pedig csipkedték magukat, Babati két szép lövése is tapsot kapott, de a gól váratott magára. A 64. percben Forgács fejesénél a gólvonalról mentettek a soproniak, de ez sem ment be... Két perc múlva viszont Garda lövését ütötte ki nagy bravúrral Szappanos. A 70. percben villant a piros lap. Batizi-Pócsi lépett ki, Forgács szerelni próbálta, de eltalálta a soproni fiút. A játékvezető sérülésokozás miatt (vérzett a soproni játékos feje) állította ki a védőt. Így pedig még nehezebb helyzetbe került a ZTE, hiszen emberhátrányba került, nem is játszott jól, a Sopron pedig próbálta kihasználni a kiállítás okozta lélektani előnyt. Az egerszegieknek már arra kellett figyelniük nehogy kikapjanak, hiszen a kiállítás megfogta őket. A végén volt, hogy öten három védőre vitték a labdát a soproniak, de kirúgták azt, Horváth Péter lövése viszont a felső lécet érintette. Hajtás volt, de a játék... Ez gyenge futball, és az eredmény is az.

Zoran Spisljak: „Továbbra is felépítjük a támadásokat, ott vagyunk a helyzeteknél, de a vége mindig a játékoson múlik. Ott tartunk, mint hetek óta, hogy nem tudjuk gólra váltani ezeket, pedig szervezett a játékunk, de a kiállítás is megfogta a csapatot.”

 

Bánfalvi Zsolt: „Jobb lett volna megszerezni mind a három pontot... A ZTE az első félidő elején és a második első húsz percében is jobb volt, a találkozó többi részében viszont mi futballoztunk jobban.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában