Foci

2017.09.22. 20:03

Itthon javítani akar a ZTE FC

ZALAEGERSZEG Amennyiben Forgács Andrásnak, a ZTE FC csapatkapitányának szavait veszük alapul, akkor győzelemmel folytatja szereplését csapata az NB II 10. fordulójában. Az együttes védője ugyanis nem tudja elképzelni, hogy ne nyerjenek vasárnap (18.00) a Budafoki MTE ellen, ráadásul itthon.

Kerkai Attila

Forgács (fehérben) váci játékosok közt viszi el a labdát. Visszatérni a győztes útra Fotó: Pezzetta

Öt veretlen mérkőzés után múlt vasárnap 2-0-ra kapott ki a ZTE FC Szolnokon, ráadásul úgy, hogy az első félidőben semmi jele nem volt annak, hogy ne tudna ponttal vagy pontokkal hazatérni. A vereség fájó és kellemetlen volt.

A hétközi Magyar Kupa-mérkőzést az Agárd ellen 3-0-ra nyerte a ZTE FC, egyetlen negatívuma van a találkozónak, hogy Koszót le kellett cserélni sérülés miatt, de remélik, hogy vasárnap akár ő is játszhat. Forgács András, a ZTE FC csapatkapitánya pedig csakis győzelmet tud elképzelni most, s azt is kifejtette, hogy miért.

– Szolnokon az első félidőben ha nem is voltak fergeteges támadásaink, de teljesen kézben tartottuk a találkozót. Szünet után aztán megérkezett a meccsbe a házigazda és a vezető gólja után már ők tudtak további lehetőségeket kidolgozni – utalt vissza a legutóbbi találkozóra Forgács András, mielőtt rátért volna a vasárnapi feladatra. – Biztos vagyok benne, hogy a Budafokot legyőzzük! Nem azért, mert az egyik újoncot fogadjuk, hanem azért, mert bárki jöhetne, a lehető legrövidebb időn belül ki akarjuk javítani a múltkori hibát. Biztosra persze senki ellen sem mehetünk, de most valóban annyira motiváltnak érzem a csapatot, hogy ennek ki kell jönnie a vasárnapi mérkőzésen. Meg kell mutatni, hogy jobb csapat vagyunk, s az előző ötmeccses veretlenség sem a véletlen műve volt.

Forgács (fehérben) váci játékosok közt viszi el a labdát. Visszatérni a győztes útra Fotó: Pezzetta

A Budafoki MTE szakvezetője Prukner László, aki korábban a ZTE FC-t is irányította, nem egészen egy szezonon át. Csak a tények miatt: vele szerepelt utoljára a ZTE FC az NB I-ben, de az akkor már erősen széthullott és megtépázott együttest végül 2012 tavaszán már ő sem tudta bent tartani az élvonalban. A Budafok 9 pontjával a 15. helyen áll, de nem csak Prukner László neve cseng jól a csapatukból, hiszen Pölöskei Péter, Filkor Attila, Csizmadia Csaba és Oláh Lóránt szintén ismert név a magyar labdarúgásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában