Roncsderbisek ünnepe

2018.08.21. 20:00

Telt ház és 64 induló az ob-n a jubiláló Göcsej Ringen

Az idén kétnaposra bővült a Kustánszeg SE hagyományos roncsderbi országos bajnoki futama. A Göcsej Ringen ugyanis tíz éve rendezték meg az első viadalt, és ezt a kerek évfordulót szerették volna kissé „feldobni” a rendezők – tudtuk meg Lakatos Dezső főszervezőtől, egyben a klub elnökétől.

Kerkai Attila

A Göcsej Ringen idén is élvezetes versenyek zajlottak Fotó: Katona Tibor

Ha Kustánszeg, akkor Göcsej Ring és roncsderbifutam. Az évek során e három „összetevő” összeforrt, és az idén is élvezetes versenyeket eredményezett. Vasárnap a bajnoki futamokat rendezték meg, hétfőn pedig bemutatók és egyéb versenyek zajlottak a Göcsej Ringen. Az ob-futam zalai szempontból is eredményesnek bizonyult, a Kustánszeg SE és a Kerkabarabás SE is sok értékes pontot gyűjtött.

A Göcsej Ringen idén is élvezetes versenyek zajlottak Fotó: Katona Tibor

– A tízéves évfordulót szerettük volna emlékezetessé tenni – mondta el Lakatos Dezső. – A vasárnapi program telt házzal zajlott, a tavalyinál is több néző jött ki a Göcsej Ringre. Összesen 64 autó nevezett, ez is új volt, de ebben az évben gyakorlatilag majd minden futam 60 körüli nevezéssel zajlik, aminek persze örülünk. Az időjárás kegyes volt hozzánk, hiszen korábban volt, hogy az eső a nyakunkba zúdult, ezúttal viszont hamisítatlan nyári időben zajlott a verseny, és még a pálya locsolásáról is gondoskodni kellett, hogy a versenyzők minél jobb feltételek mellett harcolhassanak a helyezésekért.

A hétfő már kötetlenebb, „lazább” keretek között zajlott, hiszen inkább bemutatók, illetve terepjáróverseny és sárgyorsulás is szerepelt a programban. A Göcsej Ring fő profilja pedig marad a jövőben is az autóversenyzés, ezen belül a roncsderbi – ahogy Lakatos Dezső is megerősítette.

– Azt nem ígérem, hogy a jövőben mindig kétnapos programot tudunk majd rendezni, de a következő tíz év lezárultát szívesen megünnepelnénk egy hasonló szintű rendezvénnyel – folytatta az elnök. – A futamok nemcsak a településen, de a térségben és megyén kívül is népszerűek, úgyhogy rajtunk nem múlik majd a folytatás.

Az ob-futam zalai eredményei. Szuper: 5. Ungi Károly, 6. Tunkel Nándor (mindketten Kustánszeg). Épített: 1. Thomas Labi, 2. Erwin Maller (mind Kerkabarabás). Széria kicsi: 3. Ungi Károly, 4. Horváth Gábor (Kerkabarabás). Női: 1. Szabó Brigitta (Kustánszeg), 2. Tóth Zsuzsanna (Kerkabarabás), 5. Balogh Kinga (Kustánszeg). Ifi2: 1. Bakos Bence (Kustánszeg), 3. Tóth Vazul (Kerkabarabás), 4. Klitza Dominik (Kustánszeg), 5. Tóth Koppány (Kerkabarabás). Szerelő: 3. Kailali Alex (Kustánszeg), 4. Horváth Alex (Kerkabarabás). Ütközéses: 1. Ungi Károly, 2. Szabó Brigitta, 3. Bicsák Norbert. Amatőr: 1. Lakatos Dominika, 3. Dancs Márió, 6. Paksa Dávid (mind Kustánszeg).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában