ZTE FC

2017.12.10. 17:17

Szomorú az egerszegi futballvalóság…

A labdarúgó NB II 21. fordulójában a ZTE FC együttese a tavaly még élvonalbeli Gyirmót FC Győrt látta vendégül. Mindkét csapat várakozás alatt teljesített az ősszel, így az idei utolsó mérkőzésen mindenképpen győzni szerettek volna. A Gyirmótnak sikerült, s nagy a baj Egerszegen…

Kerkai Attila

Fotó: Szekeres Péter

ZTE FC – Gyirmót FC Győr 2-4 (1-2).

Zalaegerszeg, 312 néző. Jv.: Pillók (Szabó P., Aradi).

ZTE FC: Szappanos – Koszó, Nagy T., Bedi – Nagy G., Ágoston, Patvaros, Dubek (Forgács, 71.), Fujsz – Vernes (Paudits, 79.), Balázs Zs. (Babati, 46.). Megbízott edző: Vlaszák Géza.

Gyirmót: Sebők – Achim, Lengyel, Lázár P., Présinger – Kiss M., Nagy P. – Szalánszky, Stieber A., Czár (Farkas, 70.) – Sandal (Kőris, 82.). Vezetőedző: Hannich Péter.

Gólszerzők: Vernes (29.), Babati (56.), ill. Szalánszky (8.), Czár (28.), Kiss M. (71.), Farkas (90.).

Sárga lap: Nagy T. (9.), Koszó (21.), Fujsz (93.), ill. Sandal (36.), Lengyel (64.), Nagy P. (79.).

Kiállítva: Kiss M. (93.).

Nem kellett sokat várni az első gólra, hiszen a 8. percben Achim jobb oldali beadását az ötösről Szalánszky fejelte a kapuba, 0-1. Vezett a Gyirmót, a ZTE FC egy időre beszorította a vendégeket, de csak rövid ideig, a 16. percben Stieber 17 méteres lövését fogta Szappanos. Az egerszegiek három belső védővel álltak fel, így próbáltak létszámfölényt kialakítani, de veszély nélkül futballoztak, ugyanakkor a Gyirmót nagyon veszélyesen kontrázott. A 22. percben Szalánszky lövése a kapufáról jött ki, előtte teljesen kijátszották a védelmet a vendégek… A 28. percben jött az újabb vendéggól: jobb oldali beadásra érkezett Czár, aki az ötösről estéből lőtt a kapuba, 0-2. Egy perc múlva jött a válasz: egy előreívelt labdánál Lengyel csúszott el, Vernes rácsapott a labdára és 10 méterről, középről a hálóba helyezett, 1-2. A gólváltás után is maradt a korábbi koreográfia, a ZTE támadott, de a Gyirmót jól kontrázott és ez állandó veszélyt jelentett. Az egerszegiek legnagyobb gondja az volt, hogy álló helyzetből (de legalábbis nem kellő sebességgel) próbálták megoldani helyzeteiket. A 44. percben Balázs Zsolt és Sebők Zsolt ütközött, mindkettejüket ápolni kellett, ezzel ért véget az első félidő.

Fotó: Szekeres Péter

Szünet után Balázs Zsolt nem tért vissza a pályára, helyére Babati Benjamin érkezett. A ZTE nyerni akart, a szándéka egyértelmű volt, de a Gyirmóté is. Az 56. percben a ZTE egyenlített. Vernes középről játszotta meg a bal összekötő helyén beinduló Babatit, aki az ötös sarkáról kilőtte a hosszú oldalt, 2-2. Volt ebben a támadásban lendület, ez hiányzott korábban a zalaiak játékából. A Gyimót kétgólos előnyt adott le, ami mintha el is bizonytalanította volna, több hiba csúszott a játékába. Ám nem mondott le a támadásokról, a 71. percben pedig újra vezetett. Előbb a csereként beállt Farkas

lövését blokkolta Nagy T., a labda Kiss Mátéhoz került, aki balról, 16 méterről remek mozdulattal nyesett kapu bal oldalába, 2-3. A ZTE-nek ismét a pontért és az egyenlítésért kellett futballoznia, de már egyre kevesebb meggyőződéssel. A Gyirmót innen már nem adta ki a kezéből a győzelmet, sőt 90. percben Farkas lépett ki a jobb oldalon és okosan 10 méterről a kapuba gurított, 2-4. Teljesen megérdemelten szerezte meg a győzelmet a Gyimót. A végén még egy kakaskodás zárta le a mérkőzést: Kiss Máté ütésért pirosat, Fujsz Richárd sárgát kapott.

Ezen a mérkőzésen is csak részsikert ért el a ZTE FC azzal, hogy kétgólos hátrány után egyenlített. A szomorú egerszegi futballvalóság pedig az: négy pontra van a ZTE FC a kiesőhelytől, így várja a tavaszi folytatást. Ami nagyon gyenge produkció és valami nagyon nincs rendben a csapatnál…

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában