Nem jutottak tovább

2018.03.23. 15:31

A sok eladott labda megpecsételte a ZTE NKK sorsát

A Killik László 61. Női Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén a ZTE NKK a CMB Cargo Uni Győr együttesével találkozott. A zalaiaknál Janessa Jeffery sérülés miatt hiányzott. Nem játszottak jól a csapatok, végül a hosszabb cserepad és a kevesebb hiba a Győrt juttatta az elődöntőbe.

Jóna István

Fehérben az egerszegi Jeffery sínylődik győri védők között a két csapat tavaly decemberi, egerszegi bajnokiján (62-73). Ha nem javul a sérülése, ma nem léphet pályára Fotó: archív/Pezzetta/Zalai Hírlap

ZTE NKK- CMB Cargo Uni Győr 50-69 (14-22, 14-15, 12-12, 10-20)

Sopron, Novomatic Aréna, Jv: Kapitány, Pálla, Boros.

ZTE NKK: Koizar 15/6, Gorjanácz 4, Hegedüs-Őri 5, Pavel 6, Parker 18, csere: Gáspár-Szalay 2, Kovács-, Vincze-, Liska-, edző: Gáspár Dávid

CMB Cargo Uni Győr: Fields 23/6, Laklóth 1, Robinson 10/3, Krivacevic 5, Goree 15, csere: Czank 2, Stepanova 6, Varga -, Simon 7/3, Nagy-Bujdosó-, Török-, Markó-, edző: Sandro Orlando

Nem indult jól a mérkőzés a ZTE NKK számára

Nem kezdett jól a ZTE NKK, hiszen három perc alatt mindössze egyszer kerültek dobóhelyzetbe. A Győr gyorsan elhúzott és 0-7-nél Gáspár Dávid időt kért. A 4. perc elején Hegedüs-Őri szerezte a zalaiak első kosarát. A folytatásban nagyon sok volt hátvéd poszton az eladott labda és ezt megbüntette a Győr és a negyed felénél már tíz ponttal vezettek (4-14). A játékrész hajrájában Parker vitte hátán a csapatát és a sok cserélgetés miatt már nem volt annyira nehéz feltörni a győri védelmet. Koizar hármasára a negyed végén még Stepanova válaszolt így alakult ki a nyolcpontos különbség (14-22).

Sok volt a pontatlanság

Kapkodva kezdett mindkét csapat a második játékrészben. A rohanást eladott labdák és pontatlan dobások jellemezték. A 13. percben Robinson törte meg a gólcsendet, amire Szalay Virág egyből válaszolt. Sok volt zalai oldalon a pontatlan passz és eladott labda, amiből a Győr indulhatott és tíz pontra növelték előnyüket (16-26). ZTE időkérés után Koizar szerzett kiszorított helyzetből egy duplát, majd Parker csökkentette a hátrányt (20-26). Újabb eladott labda és Fields büntetett. Sok labdája volt a Győrnek, de szerencsére nem dobtak pontosan a zöldmezesek. Zalai oldalon Parker játszott pontosan és 2+1-es akciójával öt pontra zárkóztatta csapatát. Sajnos a belső emberekkel nehezen bírt a ZTE és Krivacevic, majd Stepanova növelte a kisalföldiek előnyét, ami kilenc pont lett a nagyszünetre.

Laklóth passzából Fields hintett egy távolit, majd Pavel szerzett egy duplát zalai oldalon a szünet után (30-40). Állandósult a 10 pont körüli különbség és ezen egyik csapat sem tudott változtatni a negyed feléig. Győri időkérés után Parker szerzett egy közelit, amivel már ekkor dupla-duplát jegyzett az amerikai center (16 pont, 10 lepattanó). A Győr pontatlanná vált a negyed hajrájában és Parker tovább szűkítette a különbséget a csapatok között (38-45). A játékrész végén Goree pontjaival távolodott a kisalföldi együttes, de Koizar ziccerével még tíz ponton belül tudott maradni a ZTE NKK (40-49).

A záró negyed elején Koizar rázta meg magát és öt pontot szerezve tartotta meccsben csapatát (45-51). A győrieknél Goree-val nem tudtak mit kezdeni a lányok és rendre válaszolt a kapott pontokra. Becsülettel küzdött a ZTE, de nagyon sok hiba csúszott a játékukba, így nem tudták kihasználni ellenfelük gyengélkedését. A negyed közepén Gáspár Dávid időkéréssel próbálta felrázni csapatát, ami sajnos nem sikerült, mert Simon egy duplával és egy triplával lökte tovább csapata szekerét (49-61). Az utolsó két percre Kovács, Vincze és Liska is lehetőséget kapott, a Győr pedig magabiztossá tette a győzelmét.

Az eladott labdák a Győrnek kedveztek

Ha csak az eredményt nézzük (50-69), fölényes győri sikert mondhatnánk, de ez 36. percig nem volt egyértelmű. A 26 eladott labda nagyban hozzájárult a zalaiak vereségéhez. A Győr jutott tehát az elődöntőbe, ahol a Cegléd- Szekszárd mérkőzés győztesével játszhat a döntőbe jutásért.

Gáspár Dávid: -Összeségében jól tartottuk magunkat a bombaerős Győr ellen. Talán támadásban voltunk tanácstalanok és a sok eladott labdánkból 36 pontot kaptunk, mi pedig az övékből egyet sem szereztünk. A lányok nagyot küzdöttek, ami ma erre volt elég.

A ZTE NKK-nak jövő héten lehetősége lesz a visszavágni a Győrnek az alapszakasz zárásaként ismét vendégként.

(Kiemelt fotó: archív/Pezzetta/Zalai Hírlap)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában