Kosárlabda

2017.11.24. 19:52

Ott folytatnák a kosaras lányok, ahol abbahagyták

Háromhetes szünetet követően folytatódik a női kosárlabda NB I A-csoportjának sorozata. A ZTE NKK csapata szombaton (16.00) a BEAC vendége lesz, a zalaiak pedig folytatnák jó sorozatukat.

Kerkai Attila

Fotó: Katona Tibor

Az egerszegiek szempontjából szép emlék a 7. fordulóból a DVTK legyőzése, s ez volt az utolsó bajnoki találkozójuk is, hiszen az elmúlt három hétben a válogatott Eb-selejtezői miatt „szünetelt” a bajnokság. Gáspár Dávidot, az egerszegiek vezetőedzőjét arról faggattuk, hogy mivel töltötték ezt az időszakot, a választ a szakvezető három részre bontotta.

- A lányok kaptak egy kis pihenőt, utána előtérbe kerültek az erőnléti edzések, de a végén már a taktikai munka folytatódott – hallottuk a szakvezetőtől. – Támadásban és védekezésben is próbáltunk csiszolni a játékunkon. Összességében a helyzetünk kedvező és bíztam abban, hogy a jelenlegi időszakra sikerül eddig eljutnunk. Arra gondolok, és büszke is vagyok ezért a lányokra, hogy megcsinálták, vagyis a közvetlen riválisainkat sikerült legyőznünk. Igaz, hogy ezek a szép sikerek, mint például a DVTK elleni győzelem is, idehaza születtek meg, így az lesz a kihívás, hogy amikor hozzájuk utazunk, akkor is próbáljuk meg a bravúrt.

Fotó: Katona Tibor

A papírforma alapján és a tabellát is figyelembe véve a ZTE NKK szombaton újabb győzelemre készülhet, de persze csak akkor, ha valóban jobban teljesít, mint az aktuális rivális, a sereghajtó BEAC-Újbuda, amely még győzelem nélkül áll.

- Az igaz, hogy utolsó a BEAC és még nem nyert, de például a Győr ellen csak a végén úszott el számára a siker lehetősége és a Ceglédet is megszorongatta – folytatta az egerszegiek szakvezetője. – Éppen ezért nem számítok könnyű mérkőzésre, ráadásul a fővárosiak kerete nagyon nem változott, a fiataljaik pedig egyértelműen fejlődnek és egyre jobbak már, mint akár tavaly. Komolyan felkészülünk belőlük, ugyanis nem szeretnénk, ha meglepetés érne bennünket. Ezért sem lesz szabad csak a „csukát” kiküldeni a pályára...

A futballhasonlatot pedig mindenki értheti. És talán arra is gondolt Gáspár Dávid, hogy mindenképpen át kell venni, illetve el kell osztani csapaton belül az amerikai Janessa Jeffery korábbi feladatait. A légiós dereka még mindig rakoncátlankodik, emiatt most nem kockáztatják meg a szerepeltetését, hiszen gyógytornászhoz is jár a remek kosaras, bízva abban, hogy mielőbb túljut a jelenlegi problémákon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában