Labdarúgás

2017.09.19. 19:49

Magyar Kupa: szerdán öt zalai csapat a pályán

Szerdán kezdik meg a zalai labdarúgócsapatok szereplésüket a Magyar Kupa országos főtábláján. Az állva maradt 128 csapat 64 párban küzd a továbbjutásért, ami egy mérkőzésen dől el.

Kerkai Attila

A Nagykanizsa pályáján (a hazaiak fekete-sárgában láthatók) júniusban járt már megyén kívüli ellenfél, amikor a zalai bajnok osztályozót játszott az NB III-ért Fotó: archív/Szakony Attila

A zalai együttesek közül három szerepel hazai pályán, míg kettő idegenben harcol a továbbjutásért.

Gárdony (Fejér megyei I.)–ZTE FC (17.00). Ebben a párosításban nem lehet kérdéses, hogy a ZTE FC számára csakis a továbbjutás kiharcolása lehet az elfogadható eredmény. A Fejér megyei I. osztályú bajnokságban a Gárdony a 2. helyen áll, akadnak rutinos labdarúgók és fiatalok is a keretben. A mérkőzést műfüvön rendezik.

A Nagykanizsa pályáján (a hazaiak fekete-sárgában láthatók) júniusban járt már megyén kívüli ellenfél, amikor a zalai bajnok osztályozót játszott az NB III-ért Fotó: archív/Szakony Attila

Nagykanizsa–Törökszentmiklós (Jász-Nagykun-Szolnok megyei I.), 15.00. A két csapat egyaránt listavezető a maga bajnokságában, ez mindenképp jó mérkőzést ígér Kanizsán. Gombos Zsolt, a zalaiak trénere jó csapatnak tartja az ellenfelet, melynek főleg a támadószekcióban vannak ügyes labdarúgói. A kanizsaiak jó erőfelmérőnek tekintik a találkozót.

Lajoskomárom (Fejér megyei I.)–Tarr Andráshida (15.00). Az Andráshida csapata az NB III-as bajnokságban jól szerepel, azonban a hétközi kupameccsre leginkább az okoz gondot Dobos Sándor vezetőedzőnek, hogy kire számíthat csapatából. Többen sérültek, illetve iskolai elfoglaltságok miatt is akadnak kérdőjelek. Összességében a szakvezetés nehéz mérkőzésre számít, de bízik a továbbjutásban.

Gellénháza–Mojito-Lemon BTE Felsőzsolca (Borsod-Abaúj-Zemplén megyei I.), 15.00. A borsodi együttes erejét igyekezett feltérképezni a Gellénháza, s mint Bencze Péter edző elmondta, tudják, hogy a felsőzsolcaiak évek óta élcsapatnak számítanak bajnokságukban. Sok DVTK-nevelésű labdarúgó található az együttesben. A zalai tréner szerint előnyt jelent, hogy itthon játszanak, céljuk a továbbjutás.

Kaposi International Transport Csács-NSE–Pilisi LK (Pest megyei I.), 15.00. Szerdai ellenfelüket Sebők József, a Csács-Nemesapáti edzője úgy jellemezte, hogy jó és erős megyei csapat, melynek tagja Bárányos Zsolt is. A nemesapátiak a sérült Mihalecz Péter kivételével a lehető legjobb összeállításukban szerepelhetnek, Sebők József továbbjutást vár és azt, hogy a következő körben akár NB I-es csapatot is fogadhatnak majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában