NB III-ban

2018.06.18. 18:26

Mostantól pörögnek fel csak igazán az események az FC Nagykanizsánál

Az FC Nagykanizsa kettős győzelemmel harcolta ki a lehetőséget a labdarúgó harmadik vonalban való szereplésre, így a következő szezont az NB III-ban kezdheti meg.

Kühne László

Gombos Zsolt vezetőedző három hét pihenőt adott a játékosoknak, de közben sem lehet majd lazsálniuk… Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

Mint ismert, Gombos Zsolt vezetőedző együttese kettős győzelemmel és 7–0-s összesítéssel múlta felül az osztályozón a Nagyatádot, s a párharc visszavágóján már a Nyugati csoportról szőttek rigmust az ünneplő nagykanizsai drukkerek. Ennek ellenére – mert bár evidensnek tűnik a helyzet – Németh Ferenc technikai vezető rámutatott, illendő megvárni bizonyos időpontokat. Például a honi szövetség július 11-én tartja azt az értekezletét, amelynek során területi alapon megfogalmazva elkészíti a csoportbeosztásokat.

– Idén három hét szünetet adtunk ki a keretnek, vagyis július 9-én, hétfőn kezdünk, és az a hét már a felkészülési meccsek szempontjából sem lesz könnyű, mivel a Lendvával és a ZTE FC-vel is mérkőzünk – fogalmazott hétfőn Gombos Zsolt vezetőedző.

Gombos Zsolt vezetőedző három hét pihenőt adott a játékosoknak, de közben sem lehet majd lazsálniuk… Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

Az NB III-ra esztendők óta készült a csapat.

– Az egyesület jelenlegi vezetése három éve dolgozott azon, hogy a városnak újra NB-s futballcsapata legyen – válaszolta megkeresésünkre Kovács Tamás, az FC Nagykanizsa elnöke. – Tavaly már ott voltunk a lehetőség kapujában, de nem sikerült. Hála a befektetett munkának, ezeket idén sikerrel vívtuk meg. Köszönet jár a városnak az anyagi támogatásért, a szurkolóknak a fantasztikus hangulatért, illetve azért, hogy ismét megtöltötték a Bányász-pályát. No meg a játékosoknak, valamint a szakmai stábnak a munkájukért, illetve a sikerbe vetett hitükért.

A játékoskeringő csak most lendülhet bele igazán, és az egyesület elnöke is úgy látta jónak: konkrét tárgyalások csak a harmadik vonalbeli tagság biztossá válása esetén kezdődjenek meg adott labdarúgókkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában